Op reis naar Bali? Alles wat je moet weten over de nieuwe Bali toeristenbelasting

Op reis naar Bali? Alles wat je moet weten over de nieuwe Bali toeristenbelasting

De betoverende stranden, weelderige rijstvelden en rijke cultuur maken Bali tot een van 's werelds meest geliefde vakantiebestemmingen. Maar met deze populariteit komen ook uitdagingen voor de lokale gemeenschappen en het milieu. Gelukkig heeft Bali recentelijk een ambitieuze stap gezet richting duurzaam toerisme met de introductie van een nieuwe Bali toeristenbelasting.

Sinds 14 februari 2024 worden alle reizigers die Bali bezoeken geconfronteerd met een nieuwe verplichting: een Bali toeristenbelasting van €27,90 per persoon. Deze belasting zal worden geïnvesteerd in het verbeteren van de infrastructuur op het eiland en het beschermen van de natuurlijke schoonheid en culturele erfgoed van Bali.

Het besluit om deze belasting in te voeren komt voort uit groeiende bezorgdheid over de negatieve effecten van massatoerisme op Bali. Jaarlijks wordt het eiland overspoeld door miljoenen internationale bezoekers, wat soms leidt tot overlast voor de lokale bevolking en schade aan het milieu. Van vervuiling tot verlies van culturele identiteit, de impact van overtoerisme op Bali is onmiskenbaar.

Om deze uitdagingen aan te pakken, heeft de regering van Bali besloten tot het invoeren van de toeristenbelasting. Het doel is om de opbrengsten te gebruiken voor projecten die de leefbaarheid van het eiland verbeteren en de unieke schoonheid ervan behouden.

Een belangrijk aspect van de nieuwe toeristenbelasting Bali aanvragen is dat deze niet alleen gericht is op het genereren van inkomsten, maar ook op bewustwording. Door reizigers te betrekken bij het behoud van de Balinese natuur en cultuur, hoopt men een positieve verandering teweeg te brengen in het gedrag van toeristen en de manier waarop zij het eiland ervaren.

Voor reizigers zoals Nico en Ineke betekent dit dat zij bij het plannen van hun reis naar Bali rekening moeten houden met de extra kosten van de Bali toeristenbelasting aanvragen. Het wordt sterk aanbevolen om de Bali toeristenbelasting voorafgaand aan de reis online te betalen om lange wachtrijen bij aankomst op de luchthaven te vermijden.

Door samen te werken aan duurzaam toerisme kunnen we ervoor zorgen dat Bali zijn unieke charme behoudt en een leefbare bestemming blijft voor toekomstige generaties. Met de invoering van de toeristenbelasting zet Bali een belangrijke stap in de richting van een evenwichtige en verantwoorde toeristische ontwikkeling.