Zo kies je het perfecte dekbed

Zo kies je het perfecte dekbed

Bij het kopen van een dekbed zijn er een paar dingen die je moet overwegen - de tog rating, vulling en grootte die je nodig hebt. In deze koopgids voor dekbedden nemen we deze drie belangrijke overwegingen door om u te helpen het beste dekbed voor uw behoeften te kiezen.

Uitleg over de Tog-waarden

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kopen van een dekbed is de tog-waarde. Veel mensen weten echter niet wat de tog-waarde is en weten dus ook niet welke ze nodig hebben.

De tog van een dekbed

Wat is een tog? Een tog is een waarde die aangeeft in welke mate een dekbed warmte vasthoudt. Het is in wezen een maatstaf voor hoe warm het u 's nachts zal houden.

De tog-waarde van een dekbed varieert van tog 1 tot tog 15. Hoe hoger de tog, hoe beter de warmte wordt vastgehouden, wat betekent dat u het een stuk warmer zult hebben als u voor een hogere waarde kiest. De meest voorkomende tog in Europa is tog 10,5 en dit soort dekbed wordt vaak het hele jaar door gebruikt. Anderen passen hun tog echter aan afhankelijk van een aantal andere factoren, zoals het seizoen, de grootte van het bed en de leeftijd van de persoon die het bed gebruikt.

SEIZOEN AANBEVOLEN TOG

- Zomer 1 - 4.5

- Lente/herfst 7 - 10,5

- Winter 12 - 15

- Alle seizoenen 10.5

Uitleg over de tog-waarden van dekbedden

Er zijn verschillende maten dekbedden verkrijgbaar, die allemaal een ander warmteniveau bieden, waardoor ze geschikter zijn voor verschillende seizoenen. Hier ziet u welke togs goed zijn voor elk seizoen:

- 1-4.5 tog - Uitstekend voor warmere dagen, vooral in de zomer

- 7-10,5 tog - Het beste voor de tussenseizoenen, zoals herfst en lente

- 12-15 tog - Geschikt voor de koudere winternachten

- 10.5 tog - Een wollen dekbed biedt een bijzondere ademde warmte.

Als u gevoelig bent voor warmte of kou, hebt u misschien meer dan één dekbed nodig en kunt u op verschillende tijden van het jaar overschakelen. Als je minder gevoelig bent en maar één dekbed wilt, wordt een 10,5 tog dekbed beschouwd als een goede allrounder die het hele jaar door gebruikt kan worden.

Dekbed tog maten voor verschillende leeftijden

De tog-waarde die u kiest, hangt ook een beetje af van de leeftijd van de persoon die in het bed slaapt. Als een volwassene het dekbed gebruikt, is de tog-waarde meer het resultaat van persoonlijke keuze, terwijl voor kinderen de opties minder subjectief zijn.

Jonge kinderen hebben een lage tog-waarde nodig. Omdat jonge kinderen meestal kleiner zijn, kunnen ze gemakkelijk overweldigd raken door de afmetingen van een dik dekbed, met oververhitting tot gevolg. Als u een dekbed koopt voor een kind, mik dan op een waarde lager dan 10,5.

Voor peuters en baby's moet u een tog-waarde van 4 nemen. Heel jonge kinderen hebben moeite om hun eigen lichaamstemperatuur te regelen, dus het kan gevaarlijk zijn om ze in een dekbed met een hoge tog-waarde te laten slapen. Omdat kinderen van deze leeftijd in een kinderbedje slapen, houdt het bedje meer warmte vast omdat het zo klein is, waardoor er minder warmte in het dekbed hoeft te worden vastgehouden