Tips voor een moderne inrichting

Tips voor een moderne inrichting

Ga jij voor een moderne inrichting? Omdat je toe bent aan een nieuwe inrichting? Of omdat je dit al jaren in je hoofd hebt en nu eindelijk de stap durft te wagen? Een moderne inrichting geeft aan dat je meegaat met de tijd en openstaat voor vernieuwing. Maar hoe pak je dit nu het beste aan, zo’n moderne inrichting? Wij hebben een aantal goede tips voor je!

Start met de vloer

Een vloer is heel bepalend voor de inrichting. Als je ergens binnenkomt, dan worden je ogen altijd naar de vloer getrokken, bovendien beslaat de vloer een groot deel van de oppervlakte van wat je ziet als je een ruimte bekijkt. Als je wilt gaan voor een moderne inrichting, kies dan ook voor een moderne vloer. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een gietvloer die glad en strak is. Je zou ook kunnen kiezen voor een betonvloer, past ook prima bij een modern interieur. Ook een tegelvloer met grote, gladde tegels, past goed bij een modern interieur. De vloer is de basis voor jouw moderne interieur.

Meubels en accessoires

Als je jouw ideale vloer hebt gekozen, kun je overgaan op de volgende stap; het kiezen van de meubels en accessoires. Als we kijken naar het assortiment moderne meubels en accessoires, zien we veel strakke lijnen en grote kleurvlakken. Moderne meubels zijn strak vormgegeven en bestaan vaak uit een beperkt aantal kleuren. Moderne accessoires moeten goed aansluiten bij de vloer en de meubels. Mooie strakke kandelaars zijn bijvoorbeeld prachtig bij een modern interieur, dat geldt ook voor een dienblad in dezelfde kleur als bijvoorbeeld de vloer. Bij een modern interieur kun je ervoor kiezen om het aantal accessoires bewust te beperken, waardoor je inrichting ook een minimalistisch tintje krijgt. Minimalisme gaat prima samen met een moderne inrichting.  

Led spots maken het af

Heb je eenmaal jouw droomvloer liggen? Zijn de meubels geplaatst en heb je de accessoires toegevoegd? Dan is het nu belangrijk om bijpassende verlichting te kiezen. Led spots passen zeer goed bij een moderne inrichting. Met led spots kun je namelijk subtiel gebruik maken van verlichting, zonder dat de verlichting zelf al te dominant aanwezig is. Led spots zijn modern, niet alleen door de uitstraling, maar ook omdat ze bovendien erg duurzaam zijn. Led spots gebruiken bijvoorbeeld veel minder energie dan traditionele verlichting zoals hallogeenlampen. Modern en duurzaam; een gouden combinatie! Daarnaast scheelt led verlichting je ook nog eens veel geld in de maand, want minder energie verbruiken, betekent ook een stuk minder kosten. Kies jij ook voor led spots?