Op rondreis door Andalusië

Op rondreis door Andalusië

In het Zuiden van Spanje is het leven goed. Het klimaat is er heerlijk en dit gedeelte van Spanje is ook nog eens erg veelzijdig. Voor natuurliefhebbers is dit het paradijs en ook als je houdt van cultuur is het hier genieten geblazen. Naast spierwitte huisjes vind je er ook prachtige steden zoals bijvoorbeeld Estepona. Langs de kust, bijvoorbeeld in de regio Costa de la Luz, kun je zonnen, relaxen en jezelf tegoed doen aan de goede keuken van Andalusië. Dit is vakantie vieren op zijn best!

Estepona is puur genieten

Deze stad biedt datgene waar je naar op zoek gaat als je op vakantie gaat. Deze oude vissersplaats is altijd gezellig druk en de lokale mensen zijn uiterst vriendelijk. Als je rondkijkt in het centrum, heb je het gevoel honderden terug in de tijd te zijn gegaan. Je vindt hier onder andere mooie pleinen en muurschilderingen. Estepona is ook een stad vol planten en bloemen; een prachtige, groene omgeving dus. Estepona is de ideale stad voor wandelaars; je kunt er namelijk lekker doorlopen en gelijktijdig heel veel zien. Na zo’n heerlijke wandeling is het fijn om even tot rust te komen in een restaurant waar je kunt genieten van een goed glas wijn en de heerlijke lokale keuken.

Costa de la Luz

Tussen de straat van Gibraltar en de grens van Portugal ligt de Costa de la Luz. Als je zon belangrijk vindt op je vakantie dan is deze regio een absolute aanrader. Je hebt hier namelijk zeer veel zonuren, het klimaat is er heerlijk. De witte stranden en de mooie vergezichten aan de kust zijn zeer geliefd bij mensen die deze regio in hun hart hebben gesloten. Er zijn hier veel kleine dorpjes te vinden met laagbouw, grote gebouwen en flats zul je daarentegen hier weinig vinden. Ideaal dus, voor de vakantieganger die niet houdt van massatoerisme.  

De lichtkust

Hou je van wandelen? Ben je toe aan een vakantie vol rust en heerlijk eten en drinken? Een vakantie aan de Costa de la Luz is dan ideaal voor jou. Doordat deze regio grenst aan de Atlantische Oceaan, kun je in de restaurants rekenen op culinaire hoogstandjes op het gebied van vis. Dagelijks wordt hier vis gevangen en ligt deze een paar uurtjes later al op je bord. Doordat dit gebied niet massaal bezocht wordt door toeristen is het de ideale regio om heerlijk tot rust te komen.