De vijf voordelen van een roeitrainer

De vijf voordelen van een roeitrainer

De sportschool staat er mee vol. Het is één van de beste fitnessapparaten om mee te trainen. We hebben het over de roeitrainer.

Benieuwd naar de voordelen van een roeitrainer? Je zorgt er daarmee eenvoudig voor dat je kunt werken aan de opbouw van je spieren. Tegelijkertijd kun je werken aan je uithoudingsvermogen en kun je ondertussen vet verbranden.

Heb je thuis nog geen roeitrainer staan? Dan kun je hier de top 10 beste roeitrainers kopen.

Dat betekent dat je door de activiteiten op de roeitrainer eenvoudig een stuk sterker zal worden. Je merkt dat je ‘groeit’ en krachtiger wordt, waardoor je beter in je vel komt te zitten. Je uithoudingsvermogen neemt toe, waardoor je betere prestaties levert tijdens andere sporten of intensieve bezigheden. Tenslotte kun je eenvoudig gewicht verliezen, voor een stralende uitstraling op het strand of elders, waarbij je complimenten zal krijgen over hoe goed jij er eigenlijk uit ziet.

Krachttraining voor sterkere spieren

De roeitrainer kennen we natuurlijk, net als de airbike, vooral als een machine om te werken aan de spierkracht. In de juiste houding train je veel verschillende spieren. Je gebruikt je voeten en benen om een goede positie aan te kunnen nemen. Vanuit je buik en je rug zorg je ervoor dat je in de juiste houding kunt komen om de roeibeweging te gaan maken. Wat dat  betreft train je met de roeitrainer meteen verschillende spiergroepen, zonder dat je al een beweging gemaakt hebt.

Zodra je begint te roeien zijn het uiteraard je armspieren die mee gaan doen. Je werkt met de roeitrainer aan een groot aantal verschillende spieren. De krachttraining zorgt ervoor dat je groeit en je jezelf een stuk sterker zal voelen. Belangrijke voordelen van de roeitrainer.

Uithoudingsvermogen en de roeitrainer

Ondertussen werk je met de roeitrainer aan je uithoudingsvermogen. Het is behoorlijk intensief om te gaan roeien, zoals je wellicht wel weet van de momenten waarop je het water op ging. Je merkt dat het relatief veel energie kost om je voort te bewegen. Dat is op de roeitrainer natuurlijk niet anders, waardoor het een van de redenen is om hierop te gaan sporten.

Je werkt op een heel effectieve manier aan je uithoudingsvermogen, zodat je conditie verbetert. Dit kun je inzetten tijdens het roeien om dat langer vol te houden, net als tijdens een aantal andere sporten en bezigheden. Je kunt het gemakkelijk langer volhouden, waardoor je effectiever kunt gaan trainen. 

Tip: dankzij de voordelen van de roeitrainer neemt ook de gezondheid van je hart toe. Een beter uithoudingsvermogen zorgt ervoor dat je hart intense momenten veel beter aan kan, waardoor je daar diverse voordelen van geniet.

Afvallen met een half uurtje roeien

En ben je van plan om gewicht te verliezen? Ook dan is het sporten op de roeitrainer een uitstekende keuze. Door een half uurtje te trainen verbrand je meteen 370 kilocalorieën. Dat betekent dat je de calorieën er relatief snel af kunt trainen, sneller dan met een aantal andere apparaten die je zou kunnen gebruiken.

Er bestaan wat dat betreft verschillende redenen om te trainen met een roeitrainer. Je kunt er daarmee voor zorgen dat je werkt aan sterke spieren, een beter uithoudingsvermogen en het gewicht waar je van droomt.