Bezienswaardigheden in Bari bezoeken? Hier onze tips!

Bezienswaardigheden in Bari bezoeken? Hier onze tips!

Als je op zoek bent naar een middeleeuwse stadservaring, is een bezoek aan Bari een must. Deze stad heeft vele bezienswaardigheden, waaronder de basiliek van Sint Nicolaas, de kathedraal van San Sabino en het kasteel Hohenstaufen van Frederik II. Een stedentrip naar Bari is de moeite waard.

De oude stad bruist van het bruisende nachtleven en is ook de thuisbasis van het middeleeuwse kasteel Hohenstaufen. Bari is niet zo populair als andere Italiaanse steden, maar het is een verborgen juweeltje voor diegenen die de rijke cultuur van het land willen ontdekken. De stad Bari is een prima keuze voor een vakantie in Italië!

Eten en drinken in Bari

Als je een fijnproever bent, moet je zeker de lokale keuken proberen. De stad herbergt vele restaurants, waaronder kraampjes met focaccia, een plat Italiaans brood. Het is vergelijkbaar met pizza, maar heeft een delicate tomatensmaak.

Het eten is overvloedig en goedkoop, en je kunt er veel heerlijke gerechten proeven. Als je een pizzaliefhebber bent, kun je Focaccia zelfs op straat proberen.

De oude binnenstad van Bari

Zorg ervoor dat je tijdens jouw bezoek aan Bari de tijd neemt om de middeleeuwse oude binnenstad te verkennen. De muren en steegjes zijn bezaaid met tientallen prachtige gebouwen. De straten zijn charmant en staan vol met lokale winkels, restaurants en andere attracties.

De meeste bezoekers maken een rondleiding door de oude binnenstad van Bari. Zo krijgen ze een gevoel voor de stad. Een rondleiding is een echte aanrader. Een deskundige gids kan je helpen door de middeleeuwse straten te navigeren.

Kathedraal van Bari

De kathedraal van Bari is een prachtig bouwwerk. Het was oorspronkelijk een Byzantijnse kathedraal die dateert uit de 11e eeuw. De Byzantijnse kathedraal werd in 1156 verwoest door Willem I van Sicilië. De stad herbouwde de kathedraal vervolgens bovenop de ruïnes en het was voltooid tegen het einde van de 12e eeuw.

De kerk is een indrukwekkend voorbeeld van Romaanse architectuur. Je kunt ook wat tijd doorbrengen in het Forum Romanum en de kathedraal.

Haven van Bari

De haven is een andere must-see in Bari. De oude haven is een werkende haven en veerbootterminal. Hier komen traditionele vissersboten hun vangst halen. Het is ook de plek om de lokale producten te proeven.

Terwijl je langs de boulevard wandelt, vergeet dan niet te stoppen bij de boulevard. Het is een prachtige plek om zonsondergangen te kijken of te genieten van een cocktail met uitzicht. Het hart van de stad is de oude stad, dus stop zeker even om de bezienswaardigheden te bekijken.