Animatie laten maken voor je bedrijf

Animatie laten maken voor je bedrijf

Je kent het wel, zo'n leuke animatiefilm die in het kort uitlegt wat een product of dienst nou inhoudt. Wil je zo'n animatie laten maken? Dan schakel je een videoproductiebedrijf in die daarin gespecialiseerd is. Een animatie zoals dit noem je ook wel een uitleg animatie of een 2D animatie. Ze duren vaak rond een minuut.

Hoe begin je met het maken van een animatie?

Je start altijd bij het verhaal. Wat wil je zeggen en/of overbrengen in de film. Schrijf dit verhaal uit en ga hiermee naar het videoproductiebedrijf. Zij kunnen op basis van dat verhaal kijken hoe ze het gaan visualiseren in de huisstijl van je bedrijf. Het verhaal wordt dan uitgetekend in een storyboard. In principe krijg je hier een al direct een goed beeld van hoe de animatie uit eindelijk gaat worden. Uiteraard is alles dan nog niet bewegend, maar puur en alleen getekend. Middels een aantal feedback rondes wordt er een aantal keer goed gekeken zodat beide partijen er zeker van zijn dat de tekeningen volledig naar wens zijn. Wanneer een uitgetekend storyboard goedgekeurd is wordt alles geanimeerd. Hier begint het dynamische gedeelte. Alle onderdelen in de tekeningen worden bewegend gemaakt. Dit gebeurd veelal met het programma Adobe After Effects. Als dat ook klaar is, wordt alles samengevoegd. Je krijgt dan een professionele voice-over stem die het verhaal uitlegt. Je ziet de beelden, en geluidseffecten worden aan de animatie toegevoegd. Pas dan is de film compleet.

Animatie inzetten

Je bent klaar met de animatiefilm, maar wat ga je ermee doen? Vaak wordt deze op een specifieke product of dienst pagina op de bedrijfswebsite geplaatst zodat de animatiefilm extra uitleg kan bieden. Tevens wordt de film ook vaak op social media gepost ter promotie. Denk aan Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin voor de zakelijke mogelijkheden. Deze social media posts kunnen ook worden geboost met advertentietegoed op de netwerken. Je kan dan zelf targetten bij wie de animatiefilm terecht moet komen op de tijdlijn. Zo kan je voorkeuren als leeftijd, interesses en geslacht doorgeven. Ideaal om je advertentie zo bij de juiste mensen te laten zien.

Succes bij het maken van de animatie!