Waarom is een vloerkleed zo geliefd?

Waarom is een vloerkleed zo geliefd?

Een vloerkleed heeft iets bijzonders. Het geeft een ruimte sfeer, bovendien kan het een ideaal verlengstuk zijn van je interieurstijl. Daarnaast is een vloerkleed geluiddempend en kun je ze gemakkelijk per seizoen omwisselen. Dit zijn nog maar enkele voordelen van een vloerkleed in je huis. Profiteer jij ook van de voordelen van een vloerkleed?

Welk vloerkleed kies jij?

Vind je het fijn als je geen vuil kunt zien op je vloerkleed? Dan is een hoogpolig vloerkleed ideaal. De hoge draden zorgen ervoor dat het vuil ertussen valt en je van bovenaf geen vuil kunt zien. Ideaal, als je bijvoorbeeld huisdieren hebt die nog weleens wat vuil meenemen naar binnen. Of je hebt een man die nogal van tuinieren houdt en nog weleens wat vuiligheid mee naar binnenbrengt. Schoonmaken van een hoogpolig vloerkleed is overigens heel simpel. Je neemt het vloerkleed mee naar buiten en klopt het zo weer schoon. Hou je van vintage? Ga dan voor een vintage vloerkleed, je vindt ze online in verschillende soorten en met verschillende kleuren. Voor welk vloerkleed ga jij?

Voordelige nieuwe look met een vloerkleed

Vind jij het ook zo fijn om je interieur te veranderen, maar wil je de kosten hiervoor wel laag houden? Schaf een aantal vloerkleden aan en wissel per seizoen! Breekt de herfstperiode aan met zijn warme, sfeervolle tinten? Wissel dan je zomervloerkleed af met een herfstvloerkleed. Na de herfst overstappen op een echt wintervloerkleed? Het kan allemaal. Voordeel is dat een vloerkleed altijd de aandacht trekt, hiermee hoef je dus eigenlijk alleen maar je vloerkleed te veranderen en je nieuwe look is klaar. Opbergen van de vloerkleden is eenvoudig, je schuift ze zo onder een bed of stopt ze achter het luik op zolder.

Geen geluidsoverlast meer

Klagen de buren weleens over geluidsoverlast? Heb je een erg gehorige woning waarbij ieder geluidje wordt versterkt? Kies voor een vloerkleed en verbaas jezelf over hoeveel dit scheelt qua geluid. Heb je een drummende zoon? Gitaar spelende dochter? Klussende man op zijn hobbykamer? Leg een vloerkleed in de ruimte en de decibellen vliegen omlaag. En het staat ook nog leuk. Ideaal toch?