Vier redenen om te gaan puzzelen

Vier redenen om te gaan puzzelen

Er wordt veel gepuzzeld in Nederland. In wachtkamers, het openbaar vervoer en op vakantie. En de mensen die aan het puzzelen zijn, die zitten op dat moment even in hun eigen wereld. Ze gaan helemaal op in hun puzzel en worden steeds fanatieker. Veel mensen die beginnen met puzzelen, houden nooit meer op. Wat is toch het geheim van puzzelen?

Puzzelen laat je denken in oplossingen

Wie aan het puzzelen is, denkt in oplossingen. Als je een woord niet weet, kun je erachter komen door andere woorden wel goed te raden, er verschijnen dan vanzelf genoeg letters om het woord alsnog te vormen. En kun je dan nog niet op een woord komen, kun je altijd nog het puzzelwoordenboek raadplegen. Uiteindelijk gaat het jouw lukken om het woord, de oplossing dus, te vinden. De vaardigheid om oplossingsgericht te denken, neem je bijvoorbeeld ook mee in je werk. Altijd handig.

Vergroot je woordenschat door te puzzelen

Wie veel puzzelt, zal zijn woordenschat vergroten. Hierdoor kun je steeds meer en moeilijkere puzzels oplossen, maar het is ook handig in het dagelijks leven. Als je bijvoorbeeld meedoet aan discussies over specifieke onderwerpen, zul je merken dat je beschikt over veel woorden binnen dat onderwerp. Door deze woorden te gebruiken in discussies en gesprekken zullen mensen je nog serieuzer nemen. Ook handig voor je werk, waardoor je jezelf goed uit kunt drukken hoe je over iets denkt.

Puzzelen is ontspannen

Als je een drukke baan hebt, is het soms fijn om even heel iets anders te doen. Puzzelen is een heerlijke vorm om te ontspannen. Even niet nadenken over dat lastige project, die zeurderige collega of die onredelijke manager. Je gedachten houden zich tijdens het puzzelen even met totaal iets anders bezig, waardoor je zult ontspannen en je ruimte kunt maken in je hoofd. Als je weer naar je werk gaat, zul je merken dat je nieuwe energie hebt en er weer helemaal tegenaan kunt.