Genieten van een zonvakantie in Portugal? Bekijk deze stedentips!

Genieten van een zonvakantie in Portugal? Bekijk deze stedentips!

Als je van zon, cultuur en steden houdt is Portugal een ideale bestemming voor een vakantie. Veel Nederlanders kennen Portugal vooral van zon, zee en strand. Door de ligging aan de Atlantische Oceaan is het klimaat er erg aangenaam. Dit maakt Portugal tot een geliefde vakantiebestemming voor zonreizen en all-inclusive vakanties.

Over de mooie steden in Portugal weten de meeste mensen over het algemeen een stuk minder. Lissabon is nog redelijk populair, maar steden zoals Porto, Braga en Coimbra zijn voor velen nog erg onbekend. Hieronder lees je alles over de steden in Portugal.

Porto

Na Lissabon, is Porto de grootste stad van Portugal. De meeste mensen kennen deze stad alleen door de bekende voetbalclub, FC Porto. Porto is een historische stad met veel bezienswaardigheden. Denk hierbij aan de mooie oude binnenstad en het imposante kasteel van porto. Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Porto is de Dom Luís I brug. Je kunt gemakkelijk met het vliegtuig naar de luchthaven van Porto vliegen.

Braga

Braga is een stad in het noorden van Portugal en de perfecte bestemming voor een stedentrip. De stad is vooral bekend vanwege het Santuario do Bom Jesus do Monte. Dit is een 18e-eeuws bedevaartsoord waar je via een aantal trappen naar boven kunt lopen. Ook is er het Palacio do Raio, een barok-paleis uit de 17e eeuw. In het historische centrum van Braga vind je veel mooie oude kerken en kloosters.

Coimbra

Coimbra is een stad in het midden van Portugal, vlakbij de stad Porto. Deze stad is vooral bekend vanwege de oude universiteit, waar veel bekende Portugese schrijvers en wetenschappers hebben gestudeerd. Ook is er het klooster Mosteiro de Santa Cruz, een mooie barokke kerk uit de 12e eeuw. In Coimbra kun je lekker wandelen door de mooie oude straatjes en genieten van de Portugese sfeer.

Amadora

Een andere leuke stad in Portugal is Amadora. Deze stad ligt vlakbij Lissabon en is daarom een perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip naar Lissabon. Amadora is vooral bekend van het kunstmuseum Museu de Arte Contemporânea, waar je werken van bekende Portugese kunstenaars kunt bekijken. Ook is er het stadion Estádio do Restelo, waar de voetbalclub SL Benfica uit Lissabon thuiswedstrijden speelt.