Dit zijn de verschillende soorten aanhangers!

Dit zijn de verschillende soorten aanhangers!

In de zoektocht naar een mooie aanhangwagen kan je al snel het overzicht kwijtraken door de hoeveelheid aan verschillende aanhangers. De zoektocht voor de juiste aanhanger moet eigenlijk beginnen bij de vraag: wat wil ik vervoeren? Als je deze kan beantwoorden dan kan je je eerste stap zetten in de zoektocht naar jouw aanhanger. In deze blog proberen wij je zoveel mogelijk uitleg te geven over de aanhangerwereld.

Wat ben je van plan te vervoeren?

Deze vraag is soms lastig te beantwoorden, maar als je weet dat dit auto’s gaan zijn, heb je een autotransport aanhanger nodig! Zo weet dat aanhangers met een laadklep of oprijplaten hiervoor geschikt zijn. Als je jouw lading droog wilt vervoeren, moet je kijken naar de gesloten aanhangers. Wil je nu een gesloten aanhangwagen met oprijklep, zou dit ook nog mogelijk zijn! Anssems en Humbaur hebben hiervoor geschikte aanhangers. Zoek je aanhangers voor hoveniers doeleinden? Neem dan een kipper aanhanger of een plateauwagen met loofrekken. Dit zijn ideale aanhangers voor de particulier en zeker ook voor de zakelijke klant.

Simpele bakwagen of plateau aanhanger?

Deze twee aanhangers zullen al snel als de ‘’standaard’’ aanhangers gezien worden. Dit komt omdat ze beide het beeld van de aanhangerwereld zijn en het vaakst voorkomen. De bakwagen heeft wielen naast de laadbak zitten en de plateau aanhangers hebben de wielen onder de laadvloer. Dit zorgt ervoor dat bij plateauwagens de volledige breedte ingezet kan worden. Ook heb je bij plateau aanhangers geen last van uitstekende spatborden of wielen, dit zal een voordeel zijn bij het inparkeren van jouw aanhanger.

Transport aanhangers aanschaffen

Zoek jij aanhangers voor het transporteren van voertuigen? Er bestaan genoeg soorten transport aanhangers, neem bijvoorbeeld autotransporters of machinetransporters. De autotransporters zijn ontworpen om het vervoer voor een auto makkelijker te maken, hier worden vaak de bijpassende oprijplaten bijgeleverd en hierdoor kan je eenvoudig, met de auto, de aanhanger oprijden. De machinetransport aanhangers doen hun naam ook eer aan, deze zijn ontworpen voor het vervoer van machines. De oprijplaten zijn vervangen voor een oprijklep, om zo elke machine mogelijkheid te geven om op de aanhanger te kunnen komen!

De multitransport aanhangers zijn veelzijdig te gebruiken, er wordt vaak gedacht dat dit gewoon plateau aanhangers zijn. Maar deze aanhangers zijn te gebruiken voor het vervoer van auto’s, machines en zeker ook voor de standaard lading die vervoerd kan worden met een plateauwagen. De veelzijdigheid van deze aanhangers is zeer praktisch, zo kan je ze voor bijna alle doeleinden gebruiken. Ook kan je voor een kantelbare multitransporter kiezen van Temared, dit maakt op- en afrijden nog gemakkelijker.

Meer aanhanger informatie?

Zoek je nog meer informatie over aanhangers? Neem dan snel een kijkje bij Aanhangwagendirect! Zij bieden een groot scala aan aanhangers aan, van een simpele bakwagen tot een driezijde kipper. Er is ook een optie tot huur van aanhangers. Je kan ook leasen bij Aanhangwagendirect, zo hoef je niet een groot bedrag in één keer af te tikken. Voor eventuele vragen over aanhangers, kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.