De mooiste steden in Italië

De mooiste steden in Italië

Komende zomer op vakantie naar Italië? Wanneer u de kans heeft bezoek dan een van onderstaande steden in Italië voor een onvergetelijke Italiaanse stedentrip.

Florence

Firenze zoals de Italianen het noemen is stad van de Renaissance en de hoofdstad van de regio Toscane. De stad ligt aan de rivier de Arno waar een aantal van de bekende Florence bezienswaardigheden liggen. De oude brug, oftewel de Ponte Vecchio, is de opvallende brug over de rivier van waaraf u richting het bekende Uffizi museum loopt. Een geliefd museum met tal van oude schilderijen en sculpturen. Wanneer u de passage van het Uffizi doorloopt komt u ui op het mooiste plein van de stad, namelijk de Piazza della Signoria met het stadhuis (Palazzo Vecchio) welke zeker een bezoek waard is. Daarbij mogen ook de kerken van Florence niet ontbreken, waarvan de Santa Maria del Fiore (ook bekend als de Duomo) de absolute topattractie van Florence is geworden. Combineer dit met tal van mooie musea, goede restaurants en een prachtige Toscaanse regio en u heeft alle elementen voor een geslaagde stedentrip in Italië.

Rome

De hoofdstad van Italië is één groot openluchtmuseum. Zelfs zonder tickets te reserveren voor de bezienswaardigheden zult u zich hier makkelijk een aantal dagen vermaken. Aanschouw het omvangrijke amfitheater van Rome, het Colosseum of bezoek een van de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd, het Pantheon. Uiteraard mag een bezoek aan Vaticaanstad niet ontbreken waar u de immense basiliek aan het Sint Pietersplein kunt bezoeken. Een andere belangrijke bezienswaardigheid in het Vaticaan is de Sixtijnse Kapel, welke te bezoeken is als onderdeel van de Vaticaanse Musea. Bezoek verder prachtige pleinen als Piazza Navona en de Piazza del Popolo, in de avond bezoekt u de sfeervolle wijk Trastevere met tal van goede restaurants of bezoek een van de andere Romeinse monumenten zoals het forum van Trajanus en de Via Appia, de oudste weg van Rome. 

Venetië

De ervaringen met deze Italiaanse stad zullen wisselend zijn, aangezien de stad geregeld overstroomd wordt met toeristen. Venetië bezienswaardigheden zoals het San Marcoplein met de gelijknamige basiliek en het Palazzo Ducale (Dogepaleis) zullen massale wachtrijen vertonen. U ervaart de prachtige stad Venetië (Venezia) pas echt wanneer u óf buiten het hoogseizoen de stad bezoekt óf wanneer u de moeite neemt de bezienswaardigheden te bezoeken die een stukje van het toeristische hart van Venetië verwijderd liggen. Ontdek de wijk Cannaregio met de oude Joodse ghetto of wandel door de wijk Dorsoduro, de meest culturele en teven de gezelligste wijk van Venetië. Bezoek hier musea zoals de Galleria dell’Accademia of de Peggy Guggenheim Collection. Een absolute aanrader is ook een boottocht naar de eilanden Murano en Burano, twee eilanden in de lagune van Venetië met prachtige kleurrijke huizen. U zult hier een compleet andere kant van Venetië ontdekken.

Milaan

Bent u meer een liefhebber van shoppen en musea? Dan is de Italiaanse modehoofdstad Milaan de aanrader. In de ‘Gouden Vierhoek’ van Milaan treft u een aantal winkelstraten met de meest luxe modemerken en de winkelpassage Galleria Vittorio Emanuele II is waarschijnlijk de meest chique winkelpassage ter wereld. In de avond brengt u een bezoek aan de kanalenwijk I Navigli, waar het volgens goed Milanees gebruik de gewoonte is om in de vooravond te genieten van een ‘aperitivo’. Wat betreft de culturele bezienswaardigheden springen er twee attracties uit in Milaan. Ten eerste de Duomo, de kathedraal van Milaan, waarvan met name het dakterras een populair hoogtepunt is geworden. Verder kunt in in Milaan het ‘Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci bezoeken in de Santa Maria della Grazie; hou er wel rekening mee dat u een rondleiding voor dit kunstwerk vaak al maanden vooraf moet boeken.