Barcelona is de stad van de Sagrada Familia, Park Güell en Camp Nou!

Barcelona is de stad van de Sagrada Familia, Park Güell en Camp Nou!

Barcelona is altijd al een gewilde bestemming geweest. Mooie stranden, lekker weer, een rijke cultuur en natuurlijk ook lekker eten. In de zomer is Barcelona vanzelfsprekend het drukst maar ook in het voorjaar of in het najaar kan het erg druk zijn in de stad en de steden om Barcelona heen. Mocht je een weekendje plannen naar de stad Barcelona, wat ga je dan doen? Natuurlijk wil je een bezoekje brengen aan de Sagrada Familia, de bijna 180 meter hoge toren. Maar Park Güell, Camp Nou en wat nog meer? En wat zijn handige openbaar vervoerstickets en wat is inclusief met de Hola Barcelona Travel Card?

Sagrada Familia

We beginnen bij het begin. De Sagrada Familia is naar verwachting in 2026 af. Er wordt nu zo'n 150 jaar aan de kerk gebouwd. Er zijn weinig kerken ter wereld waarbij de bouw zo lang duurt laat staan nog niet af is. Maar de Sagrada Familia is er zo eentje! Een ticket kost iets meer dan 30 euro per persoon. Goed om te weten dat een deel van de prijs rechtstreeks naar het afbouwen van de Sagrada Familia gaat! De meest basic tickets zijn met enkel een audioguide (app), wil je een tour dan betaal je een paar euro meer. Dan heb je er wel levendige verhalen bij (Engelstalig).

Park Güell

Park Güell is ook van Antoni Gaudi en was vroeger gratis. Tegenwoordig moet je entree betalen en betaal je dus 13 euro om het park in te mogen. Er is helaas geen manier om gratis het park in te kunnen, behalve als je resident bent van de stad Barcelona. Tickets voor Park Güell zul je dus vooraf moeten kopen voor de entree van Park Güell. Toch mag dit park niet ontbreken aan je bezienswaardigheden lijst. Het voordeel van de entree is dat het park niet meer letterlijk wordt overspoeld met toeristen.

Camp Nou

Camp Nou is het stadion van FC Barcelona. Wil je hier een tour dan moet je natuurlijk ook een kaartje betalen. Wat dit kost hangt erg af van welke soort tour je neemt. Inclusief of exclusief gids, met of zonder spelerservaring. Een ervaring wordt het zeker. De ploeg van oud-speler Lionel Messi heeft veel prijzen gewonnen en trekt nog steeds de aandacht van veel topspelers, of FC Barcelona nou in een financieel lastige positie zit of niet!