Afvallen zonder dieet? 12 tips om af te vallen!

Afvallen zonder dieet? 12 tips om af te vallen!

Ben jij diëten waarbij je amper iets mag eten, ook zo zat? Of een dieet waarbij je ‘s ochtends een half uur in de keuken staat om een ontbijt te maken met ingrediënten die je niet eens kunt uitspreken? Afvallen zonder dieet klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn maar met een aantal aanpassingen in je levensstijl is het heel makkelijk.

Zonder de ontberingen van die gekke diëten. Een dieet werkt in veel gevallen eigenlijk alleen maar averechts. Je verliest in korte tijd veel gewicht maar verandert niets aan je eetgewoontes. De kilo’s komen daarom weer terug en je bent snel weer terug bij af. En binnen no-time bij het volgende dieet. Daarom ​geef ik je in dit artikel 12 makkelijke tips om af te vallen zonder dieet.

Waarom juist afvallen zonder dieet?

Veel mensen met overgewicht zitten in een vicieuze cirkel van diëten en weer aankomen. Omdat de levensstijl niet wordt aangepast, worden ze na ieder dieet weer minstens net zo dik als voor het dieet. Dit is heel ongezond en slecht voor je zelfvertrouwen.

Het is beter om deze cirkel te voorkomen met gezond afvallen zonder dieet. Dit betekent dat de levensstijl zodanig wordt aangepast dat je gaat afvallen zonder een dieet te volgen! Volg de onderstaande tips om direct te beginnen met verantwoord afvallen zonder dieet!

1. Ontbijt iedere dag

Helaas zijn er nog steeds best veel mensen die in de ochtend niet ontbijten. En met verschillende redenen. Sommige mensen proberen hiermee te afvallen nemen er de tijd niet voor hebben geen zin om in de ochtend een ontbijt te maken. Toch is het wel slim om dit te doen. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag!

Studies hebben aangetoond dat mensen die een ontbijt nemen minder last van overgewicht hebben dan de mensen die het ontbijt overslaan. Ook presteren mensen beter op een ontbijt beter. 

Wil je afvallen zonder dieet? Begin dan de ochtend met het opstarten van je vetverbranding, start met een goed ontbijt! Kun je in de ochtend echt niets naar binnen krijgen? Probeer dan eens een smoothie. Een smoothie of groentesapje geeft je lichaam toch de juiste voedingsstoffen om de dag te starten zonder iets te moeten eten.

2. Controleer de voorraadkast

​Iedereen heeft een zwak moment. Een moment waarop je de verleiding naar een zak chips of rol koekjes niet kunt weerstaan… De drang is groter dan je zelfbeheersing. Als je zeker weet dat je dergelijke momenten gaat krijgen. Wat is dan je beste bescherming? Een kluis, een hangslot op de koektrommel of prikkeldraad. Nee, zorg dat er alleen gezonde snacks in huis zijn. Als er geen koekjes of chips in huis zijn, dan kun je die ook niet opeten, toch?

Als je gaat afvallen zonder dieet dan ga je niet minder eten. Je gaat gezond eten om je lichaam optimaal te voeden. Zorg dat je lichaam een vetverbrandingsmachine wordt! Zorg daarom dat er geen slechte dingen in je voorraadkast zijn. Stop je voorraadkast daarom overvol met alleen gezonde voeding die je lichaam nodig heeft!

3. Stop met loze calorieën

​Drink je graag frisdrank? Tel dan eens de enorme hoeveelheden suiker en calorieën die je iedere dag drinkt en je lichaam helemaal niets biedt. Integendeel. De enorme hoeveelheid suiker in frisdrank is niet gezond voor je. En als je wil afvallen dan is minder calorieën eten de sleutel. Om te kunnen afvallen zonder dieet is het belangrijk om producten die veel calorieën bevatten maar weinig voedingsstoffen bevatten te mijden.

Maar frisdrank is niet het enige boosdoener. 

​Alcohol

Alcohol bevat veel calorieën. Een glaasje bevat alleen aan alcohol al ongeveer 70 kcal. Bijkomend nadeel van alcohol is de lekkere trek die je ervan krijgt. De lekkere snacks zijn dan nog moeilijker te weerstaan.

​Sauzen

Saus over de aardappels of over de groente maakt de maaltijd nog lekkerder. Maar als je wilt afvallen zonder dieet is het slim om deze extra loze calorieën niet te nemen.

​Frisdrank

Frisdrank en fruitdrankjes bevatten veel suikers en calorieën. Laat deze loze calorieën staan als je graag wilt afvallen zonder dieet. Neem koffie, thee, water of andere dranken zonder calorieën zoals spa rood.