5 Mooie bestemmingen voor een stedentrip

5 Mooie bestemmingen voor een stedentrip

Zoekt u inspiratie voor uw volgende stedentrip? Overweeg dan eens een van de volgende steden te bezoeken:

Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en zal u bij uw eerste bezoek meteen betoveren. De belangrijkste Edinburgh bezienswaardigheden liggen aan de Royal Mile, een historische mijl welke loopt van het imposante Edinburgh Castle richting het koninklijk paleis van Holyrood House. Combineer dit met spookachtige activiteiten zoals het bezoeken van de Underground Vaults en Greyfriar’s Kirkyard, waarna u uw bezoek aan deze bezienswaardigheden afsluit met een Schotse whisky in een van de vele pubs in het sfeervolle centrum van Edinburgh’s Old Town. Wanneer u langer in Edinburgh verblijft is de stad ook de ideale uitvalsbasis voor excursies in Schotland, zoals voor het bezoeken van de Highlands en Lochness.

Sevilla

In het zuiden van Spanje, in Andalusië, ligt Sevilla. Deze stad is een bezoek waard door de bezienswaardigheden vanwege de Moorse geschiedenis van de Spaanse stad. De stad heeft eigenlijk drie topattracties, namelijk het Real Alcazar de Sevilla, oftewel het koninklijke paleis. Hier tegenover ligt de imposante kathedraal van Sevilla met de Moorse La Giralda toren. Bij het Maria Luisa park treft u de Plaza de España, zonder twijfel een van de meest indrukwekkende pleinen in heel Spanje. Combineer dit met wat tapas, sangria en flamenco en u heeft alle ingrediënten voor een geslaagde stedentrip. Beschikt u over een auto? Maak dan ook een uitstapje naar Jerez de la Frontera, de stad van de sherry, bodega’s, paardrijkunsten en nog meer flamenco. Een leuke afwisseling wanneer u in Andalusië op reis bent.

Dubai

Wanneer u op zoek bent naar een stad die u zal prikkelen dan moet u Dubai bezoeken in de Verenigde Arabische Emiraten. De stad die met behulp van oliedollars uit de woestijn is opgetrokken staat bekend om zijn vele uitersten. Zo heeft Dubai het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, het meest luxe hotel ter wereld (Burj Al Arab), de grootste fonteinshow, het grootste reuzenrad, de grootste bloementuin en nog veel meer bezienswaardigheden. Dubai heeft er de laatste jaren alles aan gedaan een toeristische topbestemming te worden waar het u aan vermaak niet zal ontbreken. Van prachtige stranden, enorm luxe winkelcentra tot aan indrukwekkende pretparken. Dubai is veelzijdiger dan u waarschijnlijk zult denken.

San Sebastian

In het noorden van Spanje, in het Baskenland, ligt San Sebastian (of in het Baskisch Donostia). Onder Spanjaarden wordt San Sebastian gezien als een van de luxe badplaatsen, mede door het prachtige La Concha strand. Dit strand wordt ingesloten tussen twee heuvels, namelijk de Monte Urgull en Monte Igueldo. Wat San Sebastian verder zo leuk maakt is de Baskische keuken. Er zijn weinig plekken op de wereld met zo’n grote dichtheid aan restaurants met een Michelinster. Maar ook met minder budget is de stad juist zo leuk en dat komt door de pintxos, een soort tapa meestal op een klein stokbroodje. Volgens Spaans gebruik is het de bedoeling een tocht te maken langs de vele pinxtosbarretjes die de stad rijk is en bij elke pintxosbar u te laten verwennen met hun specialiteit. Wanneer u meer tijd heeft kunt u ook de sfeervolle vissersdorpen in de Baskische regio bezoeken.

Florence

Veel mensen die denken aan een stedentrip in Italië denken meteen aan Rome en Venetië, maar misschien is de mooiste stad van Italië wel Florence. Deze Italiaanse stad kende een enorme bloeiperiode tijdens de Renaissance waardoor de stad nu beschikt over een aantal indrukwekkende monumenten. Belangrijkste attracties zijn de Duomo, oftewel de Florentijnse kathedraal en de Galleria degli Uffizi, een museum met vaak lange wachtrijen. Maar ook prachtige paleizen zoals het Palazzo Vecchio en et Palazzo Pitti met de Boboli tuinen mogen niet ontbreken tijdens uw stedentrip. Tijdens zonsondergang sluit u uw dag af bij de Piazzale Michelangelo voor het beste én gratis uitzicht over Florence.