5 hotspots in Malta

5 hotspots in Malta

In Nederland is het in de decembermaand over het algemeen koud, maar er zijn ook warme temperaturen. Gemiddeld is het in Nederland de laatste jaren in december tussen de de 5 en 10 graden Celsius. Veel mensen willen tegenwoordig overwinteren in de andere europese landen. Maar waar moet je nou eigenlijk zijn? Hoe warm is het overal? Dat leggen wij uit in dit artikel.

In veel andere Europese landen is de gemiddelde temperatuur in december echter hoger dan in Nederland. In dit artikel bespreken we deze van boven naar beneden.

Scandinavie

In het noorden van Scandinavië liggen de temperaturen tussen 0,5 graden Celsius en 5 graden Celsius, afhankelijk van het land. In Zweden is de gemiddelde temperatuur iets warmer dan in Finland en Noorwegen. Dit scheelt een paar graden met elkaar. Voor heel Scandinavië gaan we wel uit van een gemiddelde van ongeveer 3 graden.

Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië is de gemiddelde temperatuur in december ongeveer 7 graden Celsius. In Engeland is dit vaak nog wat hoger, maar in Schotland ligt de temperatuur doorgaans lager. Hier is het gemiddeld ongeveer 5 graden Celsius.

Nederland en Duitsland

Hoe zuiderlijker je komt, hoe warmer het wordt. Toch? In Nederland is de gemiddelde temperatuur in december 5 tot 10 graden Celsius. Dezelde temperaturen zien we in Duitsland.

Frankrijk, Italië en Spanje

In Frankrijk, Italië en Spanje liggen de gemiddelde temperaturen in december doorgaans tussen de 8 en 12 graden Celsius.

In het zuiden van Italië en Spanje is dit vaak nog wat hoger. Hierbij wordt wel 14 graden gehaald. Nog zuiderlijker bij eilanden zoals Malta wordt wel een gemiddelde temperatuur in december gehaald van 17 graden. Het weer in Malta is dus echt perfect om te overwinteren.

Griekenland

Griekenland heeft in de wintermaanden over het algemeen een gemiddelde temperatuur van ongeveer 12 graden Celsius. Het kan voorkomen dat er in het noorden van Griekenland lagere temperaturen zijn, maar doorgaans is de gemiddelde temperatuur hier hoger dan in andere delen van Europa.

Conclusie

Kortom, je hoeft geen landenexpert te zijn, om te concluderen dat het in Nederland in december vaak koud is. Er zijn in andere landen veel aangenamere temperaturen te vinden. Uit deze conclusie kunnen we afleiden dat als je op zoek bent naar wat warmte tijdens de wintermaanden, je beter naar het zuiden van Europa kan gaan. Daar is het gemiddeld warmer en kan je genieten van wat meer zon. Hoe zuiderlijker je komt, hoe warmer het is.

Heb je nu al genoeg inspiratie om te overwinteren in een Europese bestemming? Succes met de keuze.