3D audio en Ray Tracing maken de PS5 heel bijzonder

3D audio en Ray Tracing maken de PS5 heel bijzonder

De PS5 voldoet aan de verwachtingen. Liefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar dat is het allemaal waard geweest. In alles is de PS5 beter en krachtiger dan de PS4. Daarmee heeft Sony uitstekend werk verricht. Zeker ook de nieuwe controller, de DualSense, maakt het verschil.

PS5 nog realistischer

De nieuwe PS5 controller, de opvolger van de DualShock, biedt een nog meer realistische ervaring. Je voelt de ondergrond waarop je loopt en voelt de vibraties door heel je lichaam als je probeert een tegenstander een kopje kleiner te maken. De triggers zijn beter en de nieuwe controller werkt ook nauwkeuriger. Er is echter meer. Zo heeft Sony er voor gekozen om twee varianten op de markt te brengen. Behalve de reguliere uitvoering is dat de DigitalEdition. Deze uitvoering heeft geen diskdrive. Dat betekent dat je een nieuw spel downloadt en dus niet meer over fysieke games beschikt.

Ray Tracing

De PS5 maakt gebruikt van Ray Tracing. Dit kun je best omschrijven als grafische kunst, zo fraai kan lichtinval nu geïntegreerd worden in de games voor de PS5. Opnieuw worden games realistischer. De lichtinval zie je nu nog beter in bijvoorbeeld spiegels, regenplassen en zelfs in waterdruppels. Dan nog de 3D audio waarvan gebruik gemaakt wordt. Ook dat is een sterke verbetering ten opzichte van de PS4. Door deze techniek hoor je nu zelfs waar de opponent zich precies bevindt. Daardoor is de PlayStation 5 in alles echt de overtreffende trap van de PS4. 

De PS5 is verkrijgbaar vanaf 399 euro. Wat een erg net tarief is voor een nieuwe game console. De levering van de Playstation 5 is echter nog niet wat het zijn moet. Hierdoor kan je erg moeilijk aan een Playstation 5 komen. Dit zou ongeveer midden dit jaar weer op gang moeten komen, echter weet je dat maar nooit! De Playstation 5 is verkrijgbaar in vrijwel alle grotere webshops zoals Bol.com, Mediamarkt, BCC, Amazon, Expert en meer. Zorg dat je je aanmeld voor de updates bij de desbetreffende webshops. Zo krijg je direct te horen of jij tot één van de gelukkigen bent gekozen om hem te ontvangen.