Wat moet je weten over de import en export van auto’s?

Wat moet je weten over de import en export van auto’s?

Ben je van plan om een auto naar het buitenland te exporteren? Of wil je er juist eentje importeren? Dan is het verstandig om jezelf  eerst goed te verdiepen in wat hier zoal bij komt kijken. Doe je dit namelijk niet, dan kun je voor vervelende verrassingen komen te staan. Denk hierbij aan onverwachte kosten, of dat het in het ergste geval helemaal niet lukt om jouw transactie te doen. Wat de belangrijkste zaken zijn om te weten? Die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

Neem de tijd om te zoeken

In het geval van het aanschaffen van een auto, kan het verleidelijk zijn om al na een kwartiertje online zoeken, een auto te kopen in het buitenland. Toch is het verstandig om de tijd te nemen om gericht op zoek te gaan naar de auto van je dromen en verschillende wagens met elkaar te vergelijken. Door de tijd te nemen zul je zien dat er opeens nog veel meer droomauto’s beschikbaar zijn, die je tegenwoordig online prima met elkaar kunt vergelijken. Denk hierbij aan het vergelijken van de kilometerstand, het bouwjaar, maar bijvoorbeeld ook de beschikbare accessoires. Hiermee kun je dus veel geld besparen en rij jij straks echt in de auto van je dromen!

Bereken het totale kostenplaatje

Als je een prijs ziet staan op een website voor een auto, is dit niet het bedrag waarvoor de auto bij jou op het pad komt te staan. Andersom is het ook fijn om te weten hoeveel het kost voor iemand uit het buitenland, om jouw auto te kopen. Zeker als die persoon voorstelt om deze kosten te delen. Zorg er dan ook altijd voor dat je het totale kostenplaatje in beeld hebt, om jouw droomauto naar Nederland te halen/ jouw auto aan iemand in het buitenland te verkopen. Bij deze kosten moet je denken aan de transportkosten om de auto te vervoeren, de kosten die komen kijken bij de documenten, maar ook bijvoorbeeld de BPM die er betaald moet worden. BPM staat voor Belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen, iedereen in Nederland die een auto koopt in het buitenland moet dit betalen om er hier in Nederland mee te kunnen rijden. Hoeveel jij moet betalen voor jouw droomauto? BPM auto berekenen? Dat doe je natuurlijk snel en eenvoudig online! Heb je alles in beeld en weet je precies waar je aan toe bent? Dan wordt het tijd om je droomauto in het buitenland te gaan kopen, of je huidige auto te gaan verkopen aan iemand uit het buitenland.