Wat doet een interim manager?

Wat doet een interim manager?

Een interim manager is een professional die wordt ingehuurd om een bedrijf of organisatie tijdelijk te leiden. Zij worden meestal ingeschakeld wanneer het bedrijf een crisis doormaakt of wanneer er een verandering in leiderschap moet worden doorgevoerd. Interim-managers kunnen het bedrijf stabiliteit en begeleiding bieden tijdens deze overgangstijd. Ze kunnen ook helpen de prestaties van het bedrijf te verbeteren en ervoor zorgen dat alle noodzakelijke taken worden uitgevoerd.

Ben je op zoek naar een interim manager binnen jouw bedrijf? Of wil je misschien zelf aan de slag als interim manager? Hieronder lees je meer over deze functie.

Wat heeft een interim manager nodig?

Een goede interim manager moet een aantal kwaliteiten hebben. Ze moeten goed onder druk kunnen werken en veel ervaring hebben met het aansturen van mensen. Ze moeten ook strategisch kunnen denken en snel beslissingen kunnen nemen. Interim Management is een flexibele functie, waarbij je vaak moet wennen aan nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. De rol van een interim manager is erg belangrijk en kan ook erg uitdagend zijn. Als je geïnteresseerd bent om interim manager te worden, zul je moeten over de juiste vaardigheden en ervaring moeten beschikken.

Interim manager worden

Denk je dat jij een goede interim manager zou kunnen zijn? Dan is het in eerste instantie fijn om een diploma te hebben, om te laten zien dat je beschikt over bepaalde kennis. Een diploma is echter niet noodzakelijk, omdat er ook geen specifieke studierichting is die je hiervoor kunt volgen. Bepaalde studies zoals (bedrijfs)economie zijn echter wel handig om gevolgd te hebben. Wat je precies moet kunnen als interim manager ligt aan waar je aan de slag gaat. Er zijn interim managers binnen het onderwijs, in het zakenleven maar ook de zorgsector, sport en andere sectoren. Het is belangrijk dat je veel ervaring hebt in de sector waarin je als interim manager wilt werken.

Een beginnende interim manager verdient zo'n 4.000 per maand, maar dit kan uitgroeien tot 5.500 of in sommige gevallen zelfs meer. Wil je aan de slag als interim manager? Dan is het ook mogelijk om omgeschoold te worden voor deze functie. Vaak is dit via een speciale vacature met omscholing.