Hoe wordt een wereldbol gemaakt?

Hoe wordt een wereldbol gemaakt?

Hier onthullen we het productieproces dat wordt gebruikt om wereldbollen te maken. Als je dit nog niet hebt gedaan, bekijk dan ons artikel waarin wordt uitgelegd hoe kaarten worden gemaakt voor het oppervlak van een wereldbol. Wereldbollen worden voornamelijk in drie verschillende modi gemaakt. De meest voorkomende is vacuümgevormd, vervolgens geperst en uiteindelijk met de hand gesneden en aangebracht, gereserveerd voor uw duurdere modellen vanwege het handgemaakte karakter. Hier is hoe dit soort productiemethoden wereldbollen vormen.

Vacuümgevord

De vacuüm gevormde techniek is de standaardmethode om mechanisch gemaakte globes te produceren. Eerst wordt een vervormde kaart over het algemeen gedrukt op plooibaar vinyl, dat vervolgens in een tweede productiestap wordt gladgestreken; ten slotte wordt de wereldkaart op een halve wereldbol geplakt. Het noordelijk en het zuidelijk halfrond worden op verschillende tijdstippen gemaakt en vervolgens gecombineerd om later in productie de volledige wereld bol te maken wanneer ze aan elkaar worden gelijmd of geklikt. Deze stijl is een veelgebruikte manier om een ​​verlichte vloer te maken, en bureauglobes omdat de binnenschaal van helder of wit acryl is, waardoor het interne lichtsysteem door de bol kan schijnen.

Persgevormd

Een techniek die voornamelijk nog steeds door Replogle Globes wordt gebruikt, is dat het noordelijk en zuidelijk halfrond beginnen met een platte kaart aangebracht op een dun stuk karton/vezelplaat en vervolgens meerdere lagen karton eronder toegevoegd om dikte en stabiliteit te bieden als het eenmaal gevormd is. Deze platte kaartconfiguratie wordt vervolgens in een halfronde bol geperst om een ​​halve bol te creëren. Het noordelijk en zuidelijk halfrond, die afzonderlijk worden vervaardigd, worden vervolgens op een later tijdstip aan elkaar gelijmd. Equatortape is bevestigd om de naad te verbergen. Het primaire doel van het gebruik van deze productiemethode is om een ​​verhoogd reliëf te creëren, dat verschijnt als kleine hobbels en richels op het oppervlak van een wereldbol om bergketens en topografische kenmerken weer te geven. Hoewel dit een beproefde en acceptabele manier is om een ​​wereldbol te maken, klagen sommige klanten over uitlijningsproblemen met tekst en gedrukte functies waar de afzonderlijke delen van de kaart samenkomen.

Hand gesneden

Globes die de met de hand gesneden en toegepaste methode hebben, zijn meestal het meest gewild omdat echte wereldambachtslieden ze met de hand maken. Ze behoren ook tot de duurste. Met de hand toegepaste kaarten Bij deze methode gebruikt een fabrikant een bol van acryl of een met de hand geblazen kristallen bol als canvas. Van daaruit wordt een platte kaart in "gores" of stroken gesneden die eruitzien als diamanten met afgeronde zijkanten. Deze gores worden vervolgens met de hand op de bol aangebracht om een ​​goede uitlijning te garanderen. Eenmaal droog, worden vele lagen afwerkingsproducten over de kaart geplaatst om deze te beschermen tegen de elementen. De meeste globes met handgesneden en toegepaste kaarten zijn voorzien van verlichting, aangezien de gebruikte schaal het licht doorlaat.