Waarom een crematieverzekering afsluiten?

Waarom een crematieverzekering afsluiten?

Als je graag gecremeerd wilt worden, is het een fijne gedachte dat alles vooraf geregeld is. Een crematieverzekering is in dit geval de ideale oplossing; nabestaanden hoeven zich in dit geval geen zorgen te maken om de kosten voor je uitvaart. Voor jezelf geeft dit ook rust; als je komt te overlijden, draag je zelf zorg voor je afscheid en laat je anderen niet opdraaien voor de kosten.

Crematieverzekering

Wat is een crematieverzekering? Als je een crematieverzekering afsluit, zorg je ervoor dat op het moment van overlijden er een som geld wordt uitgekeerd of dat er diensten worden uitgevoerd. Hiermee is het financiële gedeelte van je crematie geregeld en hoeven nabestaanden hier niet naar om te kijken. Door maandelijks een bedrag te betalen voor je crematieverzekering, heb je dit goed geregeld en zijn de kosten ook te overzien. Als je namelijk een hoog bedrag hiervoor zou moeten sparen, zou je hier lang over doen, plus de kans is altijd aanwezig dat je onverwachts komt te overlijden. Met een crematieverzekering kies je voor een laag bedrag per maand en zekerheid.

Welke vorm past bij jou?

Je kunt onder andere kiezen voor een kapitaaluitvaartverzekering of een natura uitvaartverzekering. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een som geld uitgekeerd waar nabestaanden je crematie van kunnen betalen. Zij mogen in dit geval zelf weten waar ze het geld aan besteden. In het geval dat er diensten worden uitgekeerd, spreken we van een natura uitvaartverzekering, een verzekeringsvorm waarbij er vooraf afgesproken diensten worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het verzorgen van het rouwwerk, de begeleiding door een uitvaartverzorger en het regelen van het rouwvervoer. Een combinatievorm van een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering is ook mogelijk.

Vergelijk en kies

Als je het internet opgaat, word je overspoeld met informatie over uitvaartverzekeringen. Gelukkig heb je ook de mogelijkheid om online vergelijkingen te maken tussen verschillende aanbieders.  Uitvaartverzekeringenpagina.nl is hiervoor de ideale site. Je kunt hier op basis van jouw ideale crematieverzekering, vergelijkingen maken tussen aanbieders en kijken welke het beste bij je past. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken en heb je jouw crematieverzekering zo geregeld.