Veilig beleggen in Bitcoin

Veilig beleggen in Bitcoin

Bitcoin en andere cryptomunten worden steeds populairder. De kans is groot dat jij iemand kent uit je familie of vrienden die wel eens een munt gekocht heeft. Maar wat zijn cryptomunten eigenlijk, hoe werkt het en hoe ga je veilig te werk? In dit artikel vind je hierover de nodige informatie.

Wat zijn cryptomunten?

Bitcoin is een cryptomunt. Dit is een virtuele munteenheid dat bestaat uit een bepaalde code. Deze munt is dus geen onderdeel van een bepaald land, organisatie of een bank. Dit betekent ook dat er geen toezicht wordt gehouden op de koersen, ook niet als de beurs crasht. Er is een maximaal aantal Bitcoins, ongeveer 20 miljoen. Deze worden gemaakt doordat computers berekeningen uitvoeren, wat ‘minen’ wordt genoemd. Het minen wordt steeds moeilijker, omdat Bitcoin steeds populairder is geworden.

Transacties met Bitcoin worden opgeslagen in een virtueel boek, dit wordt de blockchain genoemd. Deze informatie is opgeslagen over tal van computers over de hele wereld en dus niet op één specifiek punt. Dit maakt de betalingen een stuk veiliger. De overige munten naast Bitcoin worden ook wel altcoins genoemd. Soms werken deze heel anders dan Bitcoin. Zorg dus dat je je goed informeert over de munt, waar het bedrijf voor staat, hoe het werkt en wat precies de bedoeling is.

Hoe ga je veilig te werk?

Zorg altijd dat je je goed informeert voordat je een munt koopt of verkoopt. Je koersen van de munten kun je altijd makkelijk online vinden. Verder moet je je goed informeren over de broker. Dit is de plek waar je de munt koopt, zoals je deze ook gebruikt voor inzetten op wedstrijden of het kopen van aandelen. Zorg dat je een betrouwbare, veilige broker kiest die goed werkt. Hier kun je vervolgens een portemonnee aanmaken, waarin je de munten koopt. Als je een app gebruikt voor de aanschaf, zullen deze de portemonnee voor je beheren. Je kunt via de app geld storten, Bitcoin kopen en verkopen en later je geld weer terugstorten op je bankrekening.

Net als bij gokken of beleggen in aandelen, is het slim om alleen geld te beleggen dat je kunt missen. Ga niet roekeloos achter je verliezen aan lopen en zorg dat je geduldig bent. Zo zorg je ervoor dat je niet in vervelende situaties terecht komt.