Rondreis door Slowakije? Hier moet je op letten

Rondreis door Slowakije? Hier moet je op letten

Slowakije is een prachtig land om doorheen te reizen. Ook voor rondreizen is Slowakije erg mooi, met veel leuke steden, kleinere plaatsen maar voor ook prachtige natuur. Toch zijn er een aantal dingen waar je even op moet letten als je hier naartoe gaat. In dit artikel lees je hier meer over.

Temperatuur in Slowakije

Wil je een rondreis boeken in Slowakije? Dan moet je natuurlijk weten wat voor kleding je mee moet nemen. De temperaturen in Slowakije zijn in veel opzichten wel te vergelijken met hier in Nederland. De winters kunnen koud zijn, maar niet extreem koud. In de zomer kan het soms wel eens wat warmer worden, zo tussen de 20 en 30 graden. Zorg dus dat je zomerkleding meeneemt, met misschien nog een extra vest of een dikkere trui voor in de avond, of als het dag regent.

Een goed, stevig paar schoenen is ook een goed idee om aan te denken. Slowakije heeft namelijk veel bergen, met mooie wandelroutes. Alleen een paar slippers meenemen is dus geen goed idee.

Rondreis plannen

Als je kiest voor een rondreis door Slowakije is het verstandig even van te voren je route uit te stippelen. Je kunt natuurlijk zelf een aantal leuke plekjes uitzoeken, maar er zijn ook reisorganisaties die alvast een mooie route voor je uitstippelen. Zo weet je van tevoren waar je ongeveer langs gaat komen, en kun je eventueel een aantal dingen inplannen die je graag wilt gaan doen of zien. Zijn er leuke dorpen of steden in de buurt? Een mooit stukje natuur? Of andere bezienswaardigheden? Dan kun je meerdere van deze activiteiten met elkaar combineren. Je kunt dan zoveel mogelijk zien tijdens je rondreis.

Maak je een rondreis met de auto? Let dan ook goed op de maximum snelheid op bepaalde wegen. Vaak zijn de regels net even iets anders dan hier in Nederland. En een boete is natuurlijk nooit fijn.

Slowakije is dus een erg mooi land om doorheen te reizen, en er valt genoeg te zien. Wil je graag een rondreis boeken? Zorg dan dat je van tevoren goed informeert, zodat je weet wat je kunt verwachten. En vergeet niet om een goed paar schoenen aan te trekken, want je gaat vast en zeker veel wandelen!