Last van vaginale klachten?

Last van vaginale klachten?

Heb je een branderig gevoel rond je vagina? Heb je hier last van tijdens het plassen of als je gemeenschap hebt? Een brokkelige afscheiding rondom je vagina? Jeuk op je schaamlippen of in je vagina? Deze vaginale klachten duiden op een vaginale schimmelinfectie. Niets om je voor je te schamen, maar liefst driekwart van de vrouwen heeft hier weleens last van gehad. Toch kan het erg vervelend zijn als je last hebt van een vaginale schimmelinfectie. Gelukkig is het goed te behandelen en kun je hier snel weer vanaf komen. Hoe? Je leest het hieronder!

Hoe herken je een vaginale schimmelinfectie?

Als je jeuk hebt aan je vagina en je schaamlippen is de kans groot, dat je een schimmelinfectie hebt. Ook opgezwollen schaamlippen horen bij deze kwaal, dat geldt ook voor een pijnlijk gevoel tijdens de seks. Is het slijmvlies van je vagina opgezwollen en pijnlijk? Is deze ook nog eens rood? Bovenstaande symptomen horen bij een vaginale schimmelinfectie. Als dit bij jou het geval is, is het belangrijk om zo spoedig mogelijk de behandeling te starten. Anders is de kans groot dat deze infectie voor nog meer problemen gaat zorgen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Bestel medicatie zonder doktersrecept

Een vaginale schimmelinfectie behandelen kun je prima zelf doen. De eerste stap is het bestellen van de medicatie. Dit kan tegenwoordig snel en eenvoudig online. Voor deze medicatie heb je geen doktersrecept nodig, dat scheelt je weer een bezoek aan de huisarts en de apotheek. Heb je de medicatie binnen, dan kun je meteen de behandeling starten. Deze medicatie is zowel in schaamlippen of als in capsulevorm te krijgen. Voor uitwendig gebruik kun je een crème gebruiken, voor inwendig gebruik een capsule. De crème geeft meteen een verlichtend gevoel, wat wel zo fijn is als je flinke klachten hebt. Een capsule breng je in voor dat je gaat slapen, ’s nachts doet de werkzame stof zijn werk. Lees vooraf altijd goed de bijsluiter, zodat je zeker weet dat je de medicatie op de juiste manier gebruikt.

Vaginale schimmelinfectie, hoe voorkom je dat?

Zorg ervoor dat je kleding draagt dat niet schuurt, bijvoorbeeld katoenen kleding. Spoel je vagina tijdens het douchen schoon met lauw water, gebruik geen zeep om je vagina te wassen. Zorg dat je een goede weerstand hebt, dit verkleint de kans op infecties. Als je ongesteld bent, verschoon dan regelmatig je tampons en maandverband.