Dit zijn 2 unieke vakantiebestemmingen in Griekenland

Dit zijn 2 unieke vakantiebestemmingen in Griekenland

Wanneer je naar Griekenland gaat wil je zeker wel weten wat de meest unieke vakantiebestemmingen zijn. Griekenland is natuurlijk een heel mooi land om je vakantie door te mogen brengen. Het is er natuurlijk wel heel erg lekker in de zomer.

Het eiland Corfu

Wanneer je naar Corfu gaat heb je alles wat een heerlijke vakantie jou kan bieden. Corfu is een veelzijdig eiland waar voor eenieder wat te doen is. Voor gezinnen, liefhebbers voor luxe en ook zeker voor de jongeren. Je kunt er prachtige stranden vinden, een overweldig mooie natuur, veel bezienswaardigheden, prima gelegenheden voor eten en drinken maar je kan er ook heel goed tot rust komen. Ook een actieve vakantie is er mogelijk door een wandeling, snorkelen en mooie boottochten te maken.

Het klimaat van Corfu is Mediterraan, wat inhoudt dat de zomer aangenaam warm is en de wintermaanden koel. Corfu ligt ten noorden van de Ionische eilanden waardoor het er iets koeler is dan op de andere Griekse eilanden. In de zomer maanden valt er bijna geen neerslag maar in de winter is dit het tegenovergestelde. Je kunt dan alle neerslag verwachten wat er is. Wil je meer weten Lees verder op Corfu.nl.

Het Griekse Thessaloniki

Thessaloniki heeft een prachtige boulevard, het heeft een prachtige ligging en veel bezienswaardigheden. Thessaloniki is geschikt voor een zonvakantie, een actieve vakantie maar ook voor een doorreisvakantie. Je zult dus zeker niet snel vervelen wanneer je op Thessaloniki bent voor de vakantie van je leven.

Het klimaat op Thessaloniki is net als in Corfu Mediterraan. Het heeft koele wintermaanden maar de zomermaanden zijn relatief warm. De winters zijn dan ook erg nat terwijl er in de zomer bijna nooit regen valt.

De geschiedenis van Thessaloniki is toch wel rijk te noemen. Thessaloniki is in 315 voor Christus opgericht door Kassandros. Hij heeft de stad naar zijn vrouw vernoemd, Thessaloniké. In 168 voor Christus is de stad onderdeel van het Romeinse rijk geworden. In 1978 vond er een heftige aardbeving plaats in Thessaloniki die veel schade aangericht heeft. Wil je meer weten over deze grote stad in Griekenland? Er is genoeg informatie op het internet te vinden over Thessaloniki. Lees verder op Thessaloniki.