Aandelen kopen, hoe begin ik ermee?

Aandelen kopen, hoe begin ik ermee?

Je hoort het misschien weleens om je heen dat mensen met aandelen een prima rendement halen. Wellicht twijfel je zelf al jaren om ook eens aandelen te gaan kopen. De rentestand is immers laag en wanneer inflatie blijft aanhouden betekent dat eigenlijk dat je relatief gezien geld verliest. Handelen in aandelen is spannend, leerzaam en kan een prima rendement opleveren. Toch is het verstandig om hier eerst informatie over in te winnen, voordat je begint. Op die manier maak je een goede start en ga je niet als kip zonder kop geld investeren.

Informatie over aandelen

Als je aandelen wilt gaan kopen, doe je er goed aan om te weten wat de verschillende termen betekenen die gebruikt worden. Beschikken over een aandelen kennisbank is hierbij ideaal. Je kunt hier alle termen terugvinden en deze jezelf eigen maken. Door jezelf te verdiepen in de wereld van aandelen en hierover termen op te zoeken, ga je merken dat je jezelf er steeds meer in thuis gaat voelen. Op het moment dat jij straks echt in aandelen gaat handelen, heb je een goede basiskennis in huis. Dit maakt het handelen in aandelen leuker en je voelt jezelf een stuk zelfverzekerder.

Maar wat is een aandeel nu eigenlijk? Veel bedrijven over de hele wereld zijn beursgenoteerd wat betekent dat het bedrijf verdeeld is in aandelen en deze via de beurs gekocht en verkocht kunnen worden. Stijgt de waarde van het bedrijf waarvan je aandelen hebt, dan stijgt de waarde van je aandeel ook. Omdat je hiermee een (klein) deel van een bedrijf bezit ontvang je mogelijk ook dividend bij een winstmakend bedrijf. Wanneer je zelf begint met het kopen van aandelen is het niet alleen belangrijk om te weten hoe aandelen in elkaar zitten, maar dus ook hoe het bedrijf zelf presteert. Dit kun je achterhalen door middel van een fundamentele analyse waarbij je onderzoek doet naar de gang van zaken van het bedrijf waarvan je aandelen wilt kopen.

Blogs en tips

Waarom zou je zelf het wiel uitvinden? Fouten maken die anderen al eerder gemaakt hebben? Doodzonde! Het lezen van blogs en tips loont zich om eigen fouten te leren voorkomen. Het is dus bijvoorbeeld interessant om tips te zoeken voor beginnende aandelenbeleggers. Aandelen kopen voor beginners is namelijk altijd lastig omdat beleggen geen gemakkelijke markt is. Via Compareallbrokers vind je bijvoorbeeld een erg prettig platform waar je veel informatie kunt vinden over beleggen in aandelen. Over hoe je bijvoorbeeld het beste aandelen aan kunt kopen, wat goede verkoopmomenten zijn en wat precies de rol van een broker is. Door het lezen van blogs en tips zul je merken dat het ook enorm leerzaam is. De aandelenmarkt is een fascinerende wereld, die altijd in beweging is. Dat maakt het juist zo uitdagend!

Start met aandelen wanneer je voldoende kennis hebt

Aandelen kopen is niet moeilijk. De juiste aandelen kopen, waar je geld mee kunt verdienen vergt echter wel enige kennis. Het is dus belangrijk om dit in huis te hebben, voordat je jouw eerste aandelen gaat kopen. Hiervoor moet je ook een goede keuze maken voor de broker die bij jou past. Tegenwoordig zijn er te veel keuzes om hier zelf over te gaan oriënteren, maar daarom gebruik van een onafhankelijke vergelijkingswebsite. Ben je eenmaal gestart en behaal je een goed rendement met aandelen, dan kun je blij zijn dat je eerst tijd hebt geïnvesteerd in het opdoen van kennis.