5 tips voor het boeken van een luxe zonvakantie

5 tips voor het boeken van een luxe zonvakantie

Wil je een zonvakantie boeken, maar moet het wel een beetje luxe zijn? Hieronder geeft vakantie-expert Lieke je 5 tips voor een zonvakantie waarin luxe centraal staat.

1. Boek een nieuw gebouwde accommodatie

Wil je zeker zijn dat je niet in een oud, vervallen en viezige accommodatie komt? Tip: boek dan een nieuwe accommodatie. Er worden op elke vakantiebestemming genoeg accommodaties bijgebouwd, zeker nu de vliegvakanties weer aantrekken. En er komen nog elke week nieuwe accommodaties bij op zonvakantie-bestemmingen! Zo zijn er veel mooie luxe nieuwe hotels in Turkije bijgebouwd, waar je all inclusive kunt verblijven.

2. Boek een luxe hotelkamer

Een hotelkamer met een bubbelbad, sauna, of zelfs een privézwembad? Het kan allemaal, ook voor je zonvakantie!  Wat tegenwoordig helemaal hip is zijn swim up hotelkamers. Hierbij heb je geen privé-zwembad, maar plons je wel vanaf je eigen terras zo het zwembad in! Je hotelkamer ligt dan dus aan een gemeenschappelijk zwembad. Er komen bijvoorbeeld steeds meer hotels met swim up kamers in Griekenland bij Griekenland bij.

3. Kies een luxe hotelketen

Hotelketens die bekendstaan om hun luxe zijn bijvoorbeeld Robinson, RIU Hilton en (Grand) Hyatt. Kies geen keten zoals Ibis of Mercure. Die zijn prima qua comfort, maar verwacht geen op en top luxe. Bij Robinson en RIU kun je dit zeker wel verwachten en deze zijn gewoon te boeken bij reisorganisaties zoals TUI. Dus je hoeft niet moeilijk te gaan doen met los boeken en kunt gewoon een pakketreis boeken: scheelt je ook weer gedoe!

4. Staar je niet blind op de sterren

Je denkt misschien bij een luxe vakantie dat je met een 5-sterren hotel altijd wel goed zit. Maar wist je dat 5 sterren niets zegt over hoe schoon een hotel is of hoe de service is? Bovendien zijn 5 sterren in bijvoorbeeld Spanje anders dan 5 sterren in Nederland. Kijk dus eerder naar de recensies dan naar het aantal sterren.

5. Ga buiten het hoogseizoen

Hou je van een rustigere vakantie en wil je niet teveel betalen? Probeer dan je vakantie buiten het hoogseizoen en buiten de vakanties te plannen. Dit scheelt je geld en het is minder druk, waardoor jij meer aan ontspanning toekomt op je luxe vakantie!