Zelf bier brouwen heeft veel voordelen

Zelf bier brouwen heeft veel voordelen

Zelf bier brouwen kan veel voordelen hebben. Echter, weet je nog niet hoe je dit moet aanpakken? En ben je nog niet volledig overtuigd over de voordelen? In dit artikel laten we je 5 voordelen zien waarom je jouw eigen bier moet brouwen.

Maak geweldig bier

Als je al aan het nadenken bent over het brouwen van je eigen bier, dan is de kans groot dat je geeft om hoge kwaliteit. Dat je hoge kwaliteit bier wilt is exact de mindset die nodig is om thuis bier te brouwen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om speciale ingrediënten te gebruiken dat een commerciële brouwerij niet kan doen. Je hoeft je daarnaast ook geen zorgen te maken om massaproductie.

Het zelf brouwen van bier heeft het voordeel dat je de smaak kan aanpassen naar wat je zelf wilt.

Bespaar geld

Dit moet niet de voornaamste reden zijn om te beginnen met een brouwerij. Toch kan het niet weggelaten worden in deze lijst met voordelen. Het brouwen van je eigen bier kan vaak voor de helft van de kosten voor wat je in een winkel betaalt.

Aan de andere kant ligt het er wel aan wat je in het mengsel doet. Wanneer je kiest voor luxe, dure ingrediënten werkt dit rekensommetje niet.

Al met al is het zelf brouwen van bier goedkoper en smaakt het lekkerder. Een win-win voor jou.

Je hebt niet veel materiaal nodig

In tegenstelling tot wat men denkt is het niet nodig om een groot lab met materiaal te hebben. Er zijn maar een aantal materialen nodig zoals een ontsmettingsmiddel, fermenteerder en een grote pan om te brouwen. Op het begin hoef je nog geen grote hoeveelheden te brouwen. In plaats daarvan begin je klein, en na verloop van tijd voeg je materialen toe.

Het kost weinig tijd

Zoals met alles kan het begin meer tijd kosten dan gewoonlijk. Wanneer je meer bekend raakt met de verschillende technieken wordt het zelf bier brouwen eenvoudiger. Het is zelfs mogelijk om met kleine hoeveelheden het proces in een halve dag af te krijgen.

Het bier leeft nog

Commerciële bieren worden over het algemeen gepasteuriseerd. Dit betekent dat het bier gekookt is waardoor er geen levende gisten in zitten. Waarom wil je levende gisten in het bier houden? Omdat deze zorgen voor vitamine B. Vitamine goed voor je lever, en misschien belangrijker, werkt het tegen een kater.

Samen met vrienden

Je kunt natuurlijk ook afspreken met vrienden dat iedereen zijn eigen bier gaat brouwen en dat jullie, wanneer de bier af is, een bierproeverij houdt! Leuk om ieders bier te proeven en proberen.