Zakelijk elektrisch rijden?

Zakelijk elektrisch rijden?

Steeds meer bedrijven stappen over op elektrische voertuigen, en met goede redenen! Elektrische auto's zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze kunnen je op de lange termijn ook geld besparen. In deze blogpost bespreken we enkele van de voordelen van zakelijk elektrisch rijden. Iets voor jou?

Voordelen elektrisch rijden

De overstap naar elektrische voertuigen zie je steeds vaker gebeuren. Hierbij enkele voordelen:

-Elektrische voertuigen zijn goedkoper in gebruik dan auto's op gas. Je bespaart op brandstof- en onderhoudskosten.

-Elektrische voertuigen hebben een kleinere ecologische voetafdruk dan auto's op gas. Dit is goed voor je imago en kan je helpen milieubewuste klanten aan te trekken.

-Elektrische voertuigen komen in aanmerking voor stimuleringsmaatregelen van de overheid. De kans is groot dat jouw bedrijf ook in aanmerking komt voor belastingvoordelen en/of subsidies.

-Elektrische auto's worden steeds populairder, ook onder medewerkers, je zult merken dat dit een positieve aantrekkingskracht heeft op bestaande werknemers. Maar ook als je vacatures hebt uitstaan, kan dit een voordeel zijn om mensen te trekken.

Laadpaal op kantoor

Als je overstapt op elektrische voertuigen, heb je een plek nodig om ze op te laden. Laadpaal bedrijven? Gelukkig is het installeren van een laadstation op kantoor eenvoudig en relatief goedkoop. Heb je op dit moment geen geld om te investeren? Dat is geen enkel probleem, je kunt ervoor kiezen om een laadpaal op kantoor te laten plaatsen, waarbij je een vast bedrag per maand betaald. Hierbij neem je feitelijk een abonnement op een laadpaal, waarbij je een scherp tarief per maand betaald, maar dus niet in een keer veel geld kwijt bent.

Verbruik volgen

Je kunt hierbij rekenen op een moderne laadpaal die goed wordt onderhouden. Daarbij kun je wanneer je maar wilt, de gegevens van de laadpaal bekijken. Ideaal, als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel stroom er per maand wordt verbruikt. Ook de ideale manier om na te gaan hoeveel stroom er per medewerker wordt verbruikt en hoeveel relaties er gebruik maken van de laadpaal. Dit laatste kan overigens ook een prima manier zijn om relaties aan je te binden. Als ze tijdens het verblijf op je bedrijf hun auto (gratis) mogen opladen, zullen ze dit zeker op prijs stellen!