Wat zijn handige zakelijk te gebruiken agenda’s?

Wat zijn handige zakelijk te gebruiken agenda’s?

Een agenda is een handig hulpmiddel om te plannen, afspraken bij te houden en nog veel meer. Aangezien we het tegenwoordig erg druk hebben is plannen bijna wel noodzakelijk. Plannen zorgt ervoor dat je beter met je tijd om kan gaan, het geeft je ook een goed overzicht van wat je de komende week allemaal moet doen. Bij goed plannen is een agenda zeker een goed hulpmiddel. Plan al je afspraken in en krijg een goed overzicht van wanneer je beschikbaar of niet bent.

Papieren agenda of digitaal?

Een digitale agenda biedt veel voordelen ten opzichte van een traditionele agenda. Weg met je oude agenda. De agenda neemt alleen maar ruimte in bezit van je tas. Je smartphone of tablet heb je namelijk toch altijd al bij je, dit neemt dus geen extra ruimte in beslag. Vooral je smartphone, die zit bijna altijd wel in je broekzak. Hierdoor heb je dus je agenda altijd bij de hand. Nodigt iemand je uit maar heb je geen idee of je wel vrij bent? Binnen no-time pak je, je agenda erbij en kijk je of je beschikbaar bent. Daarnaast heb je bij je digitale agenda onbeperkte ruimte om eventuele notities of bijzonderheden bij te zetten, waar je dit niet hebt bij een traditionele agenda.

Veelgebruikte digitale agenda’s

Onderstaand vindt u de meest gebruikte digitale agenda's.

DAgenda

DAgenda is speciaal ontwikkeld voor middel grote organisaties. DAgenda maakt het makkelijker voor bedrijven om hun agenda bij te houden en te delen. Het is altijd via internet toegankelijk, geen software nodig. Het enige nadeel aan DAgenda is dat er kosten aan verboden zitten. Wil je voor een bedrijf met bijvoorbeeld 50 werknemers een agenda bijhouden, kost dit je 99 euro per maand. Wel kun je de agenda eerst voor een proefperiode van twee weken uitproberen voordat je, je keuze maakt. Probeer het eens uit.

Google Agenda

De digitale agenda van het bekende Google. Een duidelijke agenda die het allemaal erg makkelijk maakt. Deze online agenda kost je niets en wordt gekoppeld aan je Gmail account. Te gebruiken voor o.a. je smartphone en je tablet.

Reflex-online

Reflex-online heeft een agenda software. Ze hebben zowel een gratis versie, die voor één agenda zorgt en waar je maximaal 200 afspraken per jaar in kan zetten. Daarnaast hebben ze een zakelijke versie, deze kost wel wat (vanaf 800 euro per jaar) maar is zeer professioneel. Via de zakelijke agenda heb je talloze mogelijkheden.

iAgenda

iAgenda is een online agenda. Dit is niet gekoppeld aan je e-mail zoals bij de Google agenda en iAgenda heeft ook een stuk minder functies. Het is een zeer gebruiksvriendelijke agenda, niets meer en niets minder. Een voordeel van iAgenda is dat het gratis is en je het altijd kunt bekijken via de website. Ook kun je bijvoorbeeld groepen maken met contacten om afspraken te delen.

Microsoft Outlook

Outlook mail geeft je ook de functie om een agenda te gebruiken. Deze is dus gekoppeld aan je Outlook mail, maar ook aan Office. De agenda van Microsoft outlook is ook te gebruiken via smartphone en tablets.