Wat te doen in Amsterdam? Lees onze tips!

Wat te doen in Amsterdam? Lees onze tips!

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Amsterdam?

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de bekendste musea ter wereld en is gewijd aan de Nederlandse kunst- en cultuurgeschiedenis. In het museum kun je talloze kunstwerken bekijken van beroemde kunstenaars uit de Gouden Eeuw, zoals Rembrandt, Vermeer en Frans Hals. Andere hoogtepunten van het museum zijn onder andere de Nachtwacht van Rembrandt: dit beroemde schilderij toont een groep schildwachten in het donker. Verder het Meisje met de parel van Vermeer: dit is een van de bekendste schilderijen van Vermeer en toont een jonge vrouw met een parel in haar hand. Tot slot de collectie Delftse blauwe tegels (dit zijn beroemde tegels met blauwe bloemenpatronen die in Delft zijn gemaakt) en de collectie Nederlandse klokken van het Rijksmuseum Amsterdam: dit is een indrukwekkende verzameling oude Nederlandse klokken uit de 16e tot de 19e eeuw.

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam is gewijd aan het werk van de beroemde Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. In het museum kun je talloze schilderijen en tekeningen van Van Gogh bekijken, waaronder zijn meest bekende werken zoals de Zonnebloemen: dit is een reeks schilderijen van zonnebloemen die Van Gogh tijdens zijn verblijf in Arles in Frankrijk heeft gemaakt. Verder de Aardappeleters: dit is een beroemd schilderij van mensen die aardappels eten aan een tafel. Het Zelfportret met pijp: dit is een van de vele zelfportretten die Van Gogh heeft gemaakt en toont hem met een pijp in zijn mond. Er zijn nog veel meer interessante schilderijen en tekeningen van Van Gogh te zien in het museum. Het museum is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van Van Gogh en de Nederlandse kunstgeschiedenis.

Overige bezienswaardigheden in Amsterdam

Er zijn talloze mooie bezienswaardigheden in Amsterdam, dus het is moeilijk om ze allemaal op te sommen. Hier zijn echter enkele van de meest populaire en meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Amsterdam: De grachten van Amsterdam zijn waarschijnlijk één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Dit is een uniek stadsgebied met smalle huizen en bruggen langs het water. Het Anne Frank Huis: dit is het huis waar Anne Frank en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog verborgen hebben gezeten. Het is nu een museum waar je meer kunt leren over het verhaal van Anne Frank. De Dam is het hart van Amsterdam en is de plek waar je het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument en het Stadhuis kunt vinden. Verder zijn de Wallen het bekendste rode lichtgebied van Amsterdam en is een populaire toeristische attractie. Hier kun je de beroemde werkhuizen bekijken en leren over de geschiedenis van het gebied. Dit zijn slechts enkele van de vele mooie bezienswaardigheden in Amsterdam. Er is nog veel meer te zien en te doen in de hoofdstad van Nederland.