Wat kost het om mijn ogen te laten laseren?

Wat kost het om mijn ogen te laten laseren?

U heeft de keuze gemaakt om uw ogen te laten laseren. Aan de hand van uw situatie kunt ervoor kiezen allebei uw ogen te laten laseren of eentje. U wilt zonder bril door het leven of de lenzen thuis laten. Gelukkig is dit mogelijk voor u. Hoe dan ook, u moet ervoor betalen! Maar wat zijn de kosten dan precies? Worden de ooglaser kosten ook vergoed? Dit kan erg verschillen. Het ligt er namelijk aan wat uw oogsterkte is en of u cilinderafwijkingen heeft. Uw financiële situatie speelt verder wel een rol in de kans op vergoeding. Lees verder en kom erachter wat u ervoor kwijt bent!

Overweging

Wanneer zou u kunnen overwegen om uw ogen te laten laseren? Het moment dat u slechtziend bent is het moment dat u die overweging al kunt maken. Jammer genoeg zijn er ook mensen waarbij hun hoornvlies te dun is en of de afwijking te hoog is. In dat geval wordt het wat lastiger. Wél is er een alternatief voor, namelijk een Visian ICL. Hierbij wordt géén hoornvlies weefsel verwijderd, terwijl dat bij ooglaseren wel het geval is. Deze behandeling kan daarbij ook sterktes van -18 tot + 10 en cilinderafwijkingen tot -10 corrigeren. 

Ooglaseren kosten

Omdat u allebei uw ogen kunt laten laseren of ook voor één oog kunt kiezen, zit er verschil in de prijzen. Bij elk pakket zit gegarandeerd een levenslange garantie en een uitgebreid vooronderzoek. Dit krijgt u gratis! De prijs per oog verschilt en ligt aan het soort pakket dat u kiest. De ooglaseren kosten varieert van 1150 tot  2999. De prijs voor twee ogen is precies het dubbele van één oog. In dat geval varieert het van 2300 tot 6000. Het moment dat uw ogen slechter zijn is er een andere behandeling nodig en is de prijs ook automatisch hoger. Ooglaseren kosten kunnen dus nog best oplopen, kijk hier goed naar!

Ooglaseren kosten, wordt dit vergoed?

Het is natuurlijk mogelijk dat u vanuit uw eigen zak betaald en het is fijn als dat kan! Dit is alleen niet altijd het geval. Ooglaseren kosten zijn nou eenmaal niet heel goedkoop. Daarom is het belangrijk om eerst uw zorgverzekering te informeren en te vragen of er een deel wordt vergoed. Zorgverzekeringen bieden het laseren van ogen soms aan in een aanvullende verzekering, waardoor een deel door hen wordt betaald. Er is ook altijd nog een andere optie, financiering aanvragen voor uw behandeling. Hiervoor moet u eerst informeren zodat er gekeken kan worden of u hier in aanmerking voor komt. Een laatste optie is altijd nog om het bedrag in termijnen te betalen.

Bron: Visus Oogkliniek