Waarom kiezen voor kapitaal uitvaartverzekering?

Waarom kiezen voor kapitaal uitvaartverzekering?

Als je ervoor kiest om een uitvaartverzekering af te sluiten, geeft dit rust voor jezelf en je nabestaanden. Hiermee zorg je ervoor dat de kosten voor je uitvaart kunnen worden betaald en dat anderen hier niet voor op hoeven te draaien. Door te kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering, kun je nabestaanden ook nog eens een stuk vrijheid geven als het gaat om de invulling van het afscheid zelf. Bij deze verzekeringsvorm wordt er een som geld uitgekeerd, die nabestaanden naar eigen inzicht kunnen besteden. Is een kapitaal uitvaartverzekering ook iets voor jou?

Vrij te besteden bedrag

Natuurlijk kun je altijd vast laten leggen hoe jij jouw afscheid voor ogen hebt. Dit kun je gedetailleerd doen, maar ook in grove lijnen. In het laatste geval kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om aan te geven of je begraven wilt worden of gecremeerd en welke bloemen je graag op je kist wilt. Daarnaast kun je er voor kiezen om veel vrijheid te geven aan de nabestaanden. Een kapitaal uitvaartverzekering leent zich hier uitstekend voor, er wordt een som geld uitgekeerd en de nabestaanden kunnen zelf vormgeven aan het afscheid. Denk hierbij aan het inhuren van een zangeres die een liedje komt zingen, ook kunnen nabestaanden kiezen voor een lunch na afloop in een restaurant. Een kapitaal uitvaartverzekering is ideaal als jouw nabestaanden ervan houden om zelf invloed uit te kunnen oefenen op de invulling van het afscheid.

Geld in plaats van diensten

Een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten betekent dat je ervoor kiest dat er geld in plaats van een pakket aan diensten wordt uitgekeerd na je overlijden. Dit dienstenpakket ligt in dit geval vooraf al vast, hier hebben nabestaanden geen invloed op. Op het moment dat je ervoor kiest om geld uit te laten keren hebben nabestaanden de vrijheid om deze diensten zelf in te vullen. Denk hierbij aan het laten verzorgen van het rouwwerk en het inhuren van de uitvaartondernemer. Dit kan nabestaanden een goed gevoel geven, omdat ze op dat moment zelf kunnen besluiten met wie ze in zee gaan. Welke som geld je wilt laten uitkeren, bepaal je helemaal zelf. De uitvaartkosten berekenen van je ideale uitvaart, kun je zelf eenvoudig doen. Als je jezelf voor deze totale uitvaartkosten verzekert, weet je zeker dat je nabestaanden jouw ideale uitvaart prima in kunnen vullen.