Geen zin in tuinieren? Probeer kunstgras

Geen zin in tuinieren? Probeer kunstgras

We leven in een tijd waarin onze tijd kostbaar is. Veel mensen leggen veel druk op zichzelf om alles zo goed mogelijk te willen doen. We willen allemaal een huis met mooie tuin, een leuk gezin en een uitdagende carrière.

Daarnaast vinden we het belangrijk om genoeg tijd met onze familie en vrienden door te brengen, willen we fit blijven en als het kan ook nog graag een momentje voor onszelf. Dit is heel algemeen genomen en uiteraard heeft iedereen zijn eigen prioriteiten, maar er zijn hoogstwaarschijnlijk genoeg mensen die het lastig vinden om hun tijd goed te verdelen.

Het gras is groener aan de andere kant?

Sommigen vinden het heerlijk om in de tuin bezig te zijn, voor anderen is het meer iets wat ook nog moet gebeuren. Maar of je het nu leuk vind of niet, gras groen en mooi houden kost veel tijd. Zeker in de beginfase, vlak na het aanleggen van nieuwe graszoden is het belangrijk dat er regelmatig gesproeid en gemaaid wordt. Maar ook als het gras eenmaal ligt, is het lastig om onkruid te voorkomen en gele plekken weg te houden.

Naast dat het lastig is om gras mooi te houden, kan het ook frustrerend werken dat iets waar je veel tijd en moeite in steekt niet het gewenste resultaat geeft. Kunstgras kopen is ook voor degene die graag in de tuin werkt niet perse een gekke keuze. De tijd die je namelijk niet meer kwijt bent aan het onderhoudt van je gras, kan je weer besteden aan bijvoorbeeld je bloemen, struiken en andere planten.

Voordelen kunstgras

Gelukkig voor ons heeft de technologie niet stilgestaan en hebben we steeds meer verbeteringen gezien in de ontwikkelingen van kunstgras. Zowel door de kleur en structuur is kunstgras nauwelijks meer te onderscheiden van echt gras. Het fijne van kunstgras is natuurlijk dat het nauwelijks onderhoud vraagt, en maaien is voorgoed verleden tijd!

Je hebt altijd een mooie groene grasmat waar je geen omkijken meer naar hebt. Mocht je kinderen en/of huisdieren hebben, is het al helemaal het overwegen waard. Kunstgras is zacht, dempend en dus ideaal om op te spelen en een mooie toevoeging voor je loungeplek. Daarnaast is lastige grasvlekken uit kleding wassen er ook niet meer bij.

Een andere reden waardoor mensen de overstap naar kunstgras maken zou kunnen zijn omdat ze allergisch zijn. Als je in de tuin zit of je bent aan het maaien maar hebt hier door allergieën zodanig last van, is kunstgras ook een fijne oplossing.

Zelf aanleggen

Ongeveer 75% laat kunstgras leggen door een professional, maar je kan er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Daarbij is het vooral belangrijk dat je goede ondergrond hebt om op te werken. Kunstgras vormt zich immers aan de ondergrond.

Er gaat wel wat tijd zitten in het aanleggen, maar via diverse websites over kunstgras wordt je over het algemeen goed begeleid. Zo zou je dus online de gewenste hoeveelheid kunstgras kunnen bestellen om het vervolgens zelf aan te leggen, mits je dit fijn vindt.

Het enige onderhoudt dat je wel hebt aan kunstgras is dat je blaadjes zal moeten verwijderen. Daarnaast kan je af en toe met een harde bezem het gras een beetje opborstelen.