De grootste voordelen van een auto leasen

De grootste voordelen van een auto leasen

Private lease is populair en dat ligt écht niet alleen aan het feit dat je voor minder in een nieuwe auto rijdt. Ben je er nog niet uit of private lease bij je past? Geen zorgen. In dit artikel lees je de vier grootste voordelen van private lease. Zo kun je in no time de knoop doorhakken.

Voordeel 1: Geen onverwachte kosten

Een auto leasen doe je voor een laag vast bedrag per maand. Je leent de auto dan in feite van de leasemaatschappij en levert hem na de afgesproken leasetermijn weer terug. Omdat je maandbedrag hetzelfde blijft, weet je altijd precies wat je kwijt bent aan je auto. De leasemaatschappij is verantwoordelijk voor keuringen, controles, reparaties en pechhulp. Hiervoor hoef jij dus niet te betalen. Hierdoor hoef je dus ook nooit te rekenen op nare financiële verrassingen. Het enige wat je betaalt zijn de brandstofkosten, een eventuele eigen bijdrage (in het geval van schade) en natuurlijk het leasebedrag zelf.

Voordeel 2: Nul spaargeld nodig

Private lease is een betaalbare manier om in een mooiere en luxere auto te kunnen rijden. Dat is ideaal als je weinig of geen spaargeld hebt. Want waar je bij het kopen van een nieuwe of tweedehands auto je zuurverdiende spaarcenten meteen ziet verdampen, is dat niet het geval als je een voertuig leaset. En als je na de leasetermijn écht geen afstand wil doen van je leaseauto, dan kun je deze altijd nog kopen.

Voordeel 3: Altijd vervoer

Met pech langs de weg, een ster in de ruit, rempedalen die vervangen moeten worden: wat je leaseauto ook overkomt, de leasemaatschappij staat garant voor vervoer. Of dat nou een reparatie betekent of het regelen van vervangend vervoer: je weet zeker dat je weer zo snel mogelijk onderweg bent – zonder dat het jou ook maar een cent kost.

Voordeel 4: Veiliger onderweg

Omdat de meeste private leaseauto’s vaak niet ouder dan drie jaar zijn, zijn ze voorzien van allerlei technische snufjes die je autorit extra veilig maken. Zo beschikken veel nieuwe of tweedehands leaseauto's bijvoorbeeld over rijhulpsystemen, een automatisch remsysteem, parkeerhulp, rijstrookondersteuning en/of adaptive cruise control.

Voordeel 5: Beter voor het milieu

Een andere voordeel van rijden in een relatief nieuwe auto of jonge occasion is dat je ook schoner, stiller en zuiniger rijdt. Als je een occasion leaset, is deze meestal niet ouder dan drie jaar. Omdat deze minder CO2 uitstoot, rij je een stuk milieuvriendelijker. Dit maakt leasen dus heel wat duurzamer dan rijden in een oudere, tweedehands auto. Vooral als je voor een elektrisch model kiest.