5 handige tips als je een logo laat maken

5 handige tips als je een logo laat maken

Heb je de keuze gemaakt om het logo voor je bedrijf te laten maken? Dat is een erg verstandige keuze, er komt namelijk veel kijken bij het ontwerpen van je logo! Heb je al over het ontwerp van je logo nagedacht? Wij hebben 5 tips voor je, die je goed kunt gebruiken als je een logo laat maken!

Boodschap

Een logo laten maken doe je uiteindelijk omdat je op een professionele manier een boodschap over wilt brengen. Het logo van je bedrijf staat namelijk ergens voor, waar vind je dat jouw logo voor moet staan? Ben jij bijvoorbeeld freelance scheepstimmerman en wil je jouw vakgebied terug laten komen in je logo? Je zou dan kunnen kiezen voor een hamer en een boot in je logo, waardoor mensen meteen weten wat je voor ze kan betekenen.

Doelgroep

Wie is je doelgroep? Hoe wil jouw doelgroep het liefste aangesproken worden? Op een formele manier? Of juist liever op een informele manier? Houd jouw doelgroep van specifieke kleuren? Is er een lettertype waar jouw doelgroep dol op is? Houd er rekening mee in je logo!

Breed inzetbaar logo

Heb je bedrijfskleding waar je het logo in wilt laten verwerken? Bedrijfsbusjes waar het logo op terug moet komen? Balpennen, waarop het logo te zien moet zijn? Hou hier rekening mee bij het ontwerp. Het logo moet geschikt zijn om breed in te zetten voor je promotie uitingen.

Logo moet onthouden worden

Welk dier heeft Ferrari in zijn logo? Juist, een paardje! Zorg ervoor dat je logo onthouden wordt! Dat is belangrijk als het gaat om een succesvol logo, dat het bij mensen ‘blijft hangen’. Je kunt hiervoor zorgen door iets opmerkelijks in je logo te verwerken, maar ook juist door het erg eenvoudig te houden. Denk maar eens aan het logo van Apple, een zeer eenvoudig logo, dat toch iedereen kent.

Onderscheidend vermogen

Welke logo’s gebruiken je concurrenten? Kies voor een logo dat afwijkt van deze concurrenten, zodat je hiermee onderscheidend vermogen hebt. Welke kleuren gebruiken je concurrenten? Zijn er kleuren die goed passen bij je logo, maar die anderen niet gebruiken? Kies juist voor die kleuren en je logo valt gegarandeerd beter op!