Weer backpacken in Nieuw-Zeeland zonder corona beperkingen

Weer backpacken in Nieuw-Zeeland zonder corona beperkingen

Altijd al gedroomd van een backpack reis naar Nieuw-Zeeland? Goed nieuws! Sinds 13 september 2022 zijn alle inreis en corona beperkingen in Nieuw-Zeeland opgeheven. Dit houdt in dat je niet meer hoeft te testen voor vertrek of bij aankomst. Ook het verplichte vaccinatiebewijs is niet meer nodig als je naar Nieuw-Zeeland reist.

Wat heb je wel nodig voor een backpack reis naar Nieuw-Zeeland

Ondanks dat alle corona beperkingen eraf ijn moet je wel een aantal dingen regelen voordat je naar Nieuw-Zeeland reist. Dit was ook al voor corona het geval.

NZeTA voor Nieuw-Zeeland

Sinds 2019 moet elke reizigers zowel zakelijk als toerist een NZeTA aanvragen. Dit staat voor New Zealand Electronic Travel Authority. Het is een elektronische reistoestemming die je volledig online kunt aanvragen. Het aanvragen zelf duurt maximaal 10 minuten en binnen 72 uur ontvang je een reactie terug of je aanvraag is goedgekeurd.

Een goedgekeurde NZeTA aanvraag is 2 jaar geldig en kan gebruikt worden voor meerdere reizen van telkens maximaal 90 dagen. Wil je langer dan 90 dagen backpacken door Nieuw-Zeeland dan dien je contact op te nemen met de ambassade voor een ander type visumaanvraag. Het is ook niet toegestaan om met alleen een NZeTA te werken in Nieuw-Zeeland ook hiervoor heb je een ander type visum nodig.

IVL Nieuw-Zeeland

Naast een NZeTA dien je ook een IVL aan te vragen. IVL staat voor International Visitor Conservation and Tourism Levy en is een toeristenbelasting die elke reiziger dient te betalen. Deze toeristenbelasting betaal je direct tijdens je NZeTA aanvraag. De geldigheid is net zolang als je NZeTA, dus 2 jaar voor meerdere reizen met telkens een maximale duur van 90 dagen.

Wanneer NZeTA aanvragen

Het beste is om een ETA nieuw-zeeland aanvragen direct te doen na het boeken van je reis. De NZeTA is 2 jaar geldig dus ook al boek je ruim van te voren levert dit geen enkel probleem om. Mocht om wat voor reden dan ook je aanvraag worden afgekeurd, dan heb je nog voldoende tijd om contact op te nemen met de Ambassade om eventueel een ander visum aan te vragen.

Let ook goed op de geldigheid van je paspoort. Deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment dat je Nieuw-Zeeland weer verlaat. Het kan dus handig zijn om eerst een nieuw paspoort aan te vragen voordat je een NZeTA aanvraagt. Als je aanvraag is goedgekeurd is het wel mogelijk om je pasooort gegevens nog aan te passen.