Wat zijn de verschillen tussen Botox en fillers?

Wat zijn de verschillen tussen Botox en fillers?

Je hoort regelmatig wel iets over Botox en fillers. Bekende Nederlanders maken vaak gebruik van deze technieken, waardoor je hier regelmatig mee in aanraking zult komen. Juist doordat deze termen tegenwoordig zo vaak langskomen, kan het zijn dat het verschil voor je niet helemaal duidelijk is tussen Botox en fillers. Wij hebben deze verschillen voor je op een rijtje gezet!

Wat is Botox?

Botox wordt gebruikt om de spanning in de spieren te verminderen. Met een dunne naald wordt de Botox ingespoten in de spieren die deze spanning veroorzaken. Gespannen spieren kunnen zorgen voor bijvoorbeeld lijnen en rimpels, die met Botox dus niet zichtbaar zijn. De spieren ontspannen zich en de lijnen en rimpels verdwijnen. Een Botoxbehandeling duurt ongeveer een kwartiertje en het werkt vervolgens tussen de drie en vijf maanden. Het is de ideale behandeling om voorhoofdrimpels en kraaienpootjes mee te bestrijden. Ook bij overmatig zweten en migraine wordt het toegepast.

Wat zijn fillers?

De naam zegt het eigenlijk al; fillers zorgen ervoor dat er iets gevuld wordt. Denk hierbij aan ingevallen wangen, maar aan bijvoorbeeld wallen onder de ogen. Een ander voorbeeld waar fillers voor worden gebruikt is voor de lippen. Fillers zorgen ervoor dat het tekort aan volume weer wordt aangevuld, in het geval van de lippen wordt het ook gebruikt om juist vollere lippen te creëren. De behandeling duurt maximaal een half uur en je kunt er jaren plezier van hebben. Uiteindelijk zal de stof die ingespoten wordt, door het lichaam zelf weer worden afgebroken.

De belangrijkste verschillen

Het belangrijkste verschil tussen Botox en fillers dat beide methoden, een ander doel hebben. Botox is echt bedoeld om spieren te ontspannen, fillers zorgen juist voor meer volume. Je zou kunnen zeggen dat Botox iets weghaalt (spanning op de spieren) en een filler juist iets toevoegt (meer volume). Een ander belangrijk verschil is waarvoor iets gebruikt wordt. Een vervelende rimpel kun je bijvoorbeeld het beste met Botox bestrijden, waarbij je voor een ingevallen wang juist weer beter fillers kunt gebruiken. Derde verschil is dat Botox na ongeveer vijf maanden wel is uitgewerkt, terwijl je aan fillers jaren plezier kunt hebben. Voor welke behandeling ga jij?