Wat is voor mij de beste uitvaartverzekering?

Wat is voor mij de beste uitvaartverzekering?

Als je hebt besloten om een uitvaartverzekering af te sluiten, is dit een verstandige keuze. Nabestaanden hoeven zich nu immers niet druk te maken over de kosten voor je uitvaart. De volgende stap is nu om een uitvaartverzekering af te sluiten, maar wat is nu voor jou de beste uitvaartverzekering?

Breng je wensen in kaart

Wil je begraven worden? Of liever gecremeerd? Wil je veel mensen uitnodigen voor je afscheid, of hou je het liever klein? Livemuziek op je afscheid? Na afloop van de dienst nog een lunch? Vragen waarbij de antwoorden hierop bepalend zijn voor jouw uitvaart. Iedere uitvaart bestaat uit verschillende onderdelen die je zelf in kunt vullen zoals jij dit wilt. Uiteindelijk bepaal je zelf hoe jouw uitvaart eruit komt te zien, hiermee gaat ook een kostenplaatje gepaard. Dat kostenplaatje is het vertrekpunt van de zoektocht naar jouw beste uitvaartverzekering.

Kies de vorm

Wil je graag dat nabestaanden vrij kunnen beschikken over een bepaald bedrag voor de uitvaart? Kies dan voor een kapitaal uitvaartverzekering. Nabestaanden kunnen bij een kapitaal uitvaartverzekering zelf bepalen wat zij met het geld doen, waarbij ze bijvoorbeeld ervoor kunnen kiezen om extra bloemen op de kist te doen of een liedje kunnen laten voordragen door een betaalde zangeres. Wil je liever dat alles vooraf geregeld is en nabestaanden niets hoeven te doen voor de uitvaart? Dan is een natura uitvaartverzekering ideaal. Bij deze vorm wordt na de uitvaart ook de administratieve kant helemaal verzorgd door de verzekeraar, wat nabestaanden veel werk uit handen zal nemen. Wil je graag een combinatie van beide vormen, waarbij er een deel al geregeld is en daarnaast ook nog een bedrag wordt uitgekeerd? Kies dan voor een combinatievorm.

Vergelijk en sluit af

De laatste stap om te komen tot jouw X beste uitvaartverzekering is het vergelijken van uitvaartverzekeringen. Je weet nu welk bedrag je wilt verzekeren en voor welke vorm je wilt gaan. Je kunt op basis hiervan nu uitvaartverzekeringen met elkaar gaan vergelijken, hierbij kun je kijken naar de prijs, maar ook naar de uitvaartverzekeraar zelf. Iedere uitvaartverzekeraar heeft namelijk zijn specifieke kwaliteiten, waarbij je zelf kunt bepalen welke kwaliteiten er het beste bij jou passen. Door deze stappen te doorlopen, kom je gegarandeerd uit bij jouw beste uitvaartverzekering!