Vakantie boeken in Italië? Dit zijn de mooiste regio's

Vakantie boeken in Italië? Dit zijn de mooiste regio's

Wil jij komende zomer een vakantie boeken in Italië? Italië is een populair vakantieland onder Nederlanders. Niet zo gek, want Italië is een prachtig land met talloze mooie steden en bezienswaardigheden. Italië heeft ook een lange, interessante geschiedenis, waardoor je er veel kunt zien en doen. Daarnaast is het natuurlijk ook lekker warm, met mooie stranden. Naast het land zelf, moet je natuurlijk ook weten welke regio je wilt bezoeken.

De populairste regio Toscane

Een van de grootste en meest populaire regio’s van Italië is Toscane. Deze streek in Midden-Italië Is enorm toeristisch, vanwege de oude dorpen en steden, de uitgestrekte landschappen en natuurreservaten, mooie bezienswaardigheden en nog veel meer. In Toscane vind je onder andere de steden Florence, Siena, Pisa en Lucca, maar Toscane heeft ook heel veel kleinere plaatsjes die erg leuk zijn. Je hebt ook veel interessante museums, opgravingen en de beste horeca van het land.

Het grote eiland Sicilië

Sicilië is het grootste eiland van Italië. Het eiland is ongeveer even groot als België, om een goed beeld te geven. Voor vakanties aan het strand is Sicilië een leuke bestemming, maar je kunt er ook enorm veel zien, zoals de vulkaan Etna. Je hebt hier heel veel mooie oude gebouwen en tempels. Sicilië is erg uniek en anders dan de rest van Italië. Het eiland is ook erg populair voor vakanties, ook rondreizen worden vaak geboekt.

Lombardije en het noorden van Italië

In het verre noorden van Italië ligt de regio Lombardije. Het landschap hier is prachtig, met groene heuvels en velden, met veel meren en rivieren. Hier ligt ook het bekende Gardameer, waar veel Nederlanders ieder jaar op vakantie gaan. De regio is door de bergen en het water ook erg geschikt voor sportieve vakanties. Je kunt er wielrennen, wandelen, fietsen, winter- en watersporten. Ook een voordeel is dat Lombardije een stuk dichterbij is dan andere delen van Italië.

Het minder bekende Puglia

Puglia is een minder populaire regio in Italië. Puglia ligt helemaal in het zuiden van Italië en vormt de hak van de laars. Het leuke van deze regio is dat het nog grotendeels onontdekt is. Er zijn weinig toeristen en je vind hier nog de traditionele Zuid-Italiaanse cultuur. Je hebt hier mooie stranden en natuur, met veel leuke steden en dorpjes.