Trend: Steeds meer hotels met een oplaadpunt voor elektrische auto's

Trend: Steeds meer hotels met een oplaadpunt voor elektrische auto's

Hotels in diverse Europese landen spelen in op het groeiende aantal elektrische auto's door oplaadpunten aan te bieden. Alleen in Nederland al zijn nu zo'n 200.000 elektrische auto's en dat aantal neemt jaarlijks steeds verder toe. De toename is voor een deel te danken aan de steun van de overheid voor elektrisch rijden. Middels subsidie op de aanschaf en kortingen op de bijtelling voor het leasen van een auto kiezen zowel particulieren als zakelijke autorijders voor de elektrische auto. Doordat veel van deze elektrische autorijders ook op vakantie willen met de auto neemt de vraag toe naar laadpalen onderweg naar vakantiebestemmingen in Europa. Hotels spelen hier handig op in door laadpalen bij hotels aan te bieden, op deze manier kan de reiziger zowel de auto als zichzelf opladen.

Voordelen van een hotel met laadpaal

Een hotel met een oplaadpunt voor je elektrische auto heeft vele voordelen. Bij een hotel met laadpaal kun je even tijd voor jezelf nemen terwijl de auto aan het opladen is. Tijdens het opladen kun jij even ontspannen, een lekker hapje eten in het restaurant of in de zon op het terras van het hotel. Dat is een stuk prettiger dan die kleffe broodjes bij het tankstation. Wanneer je een hotel met oplaadpunt en met een zwembad boekt voor een overnachting onderweg dan kunnen de kinderen (en jijzelf) even de energie kwijt door lekker te zwemmen. Dankzij de goede WiFi in hotels is het opladen bij een hotel ook ideaal, zo kun je even je mail checken, je Whatsappjes beantwoorden en het nieuws lezen op je telefoon. En het grootste voordeel van allemaal is natuurlijk dat je bij een hotel met oplaadpunt voor je elektrische auto de auto op kunt laden terwijl jijzelf even de ogen sluit en een paar uurtjes slaapt. Dat is een slimme manier om de reistijd naar de vakantiebestemming in te delen, want zo combineer je de laadstop die nodig is om je auto op te laden met een overnachting onderweg richting je vakantiebestemming.

Hotelketens lopen voorop

Doordat de elektrische autorijders een aantrekkelijke doelgroep is die de komende jaren naar verwachting nog verder gaat toenemen, investeren hotels in het plaatsen van laadpalen en zelfs snellaadstations. Hotelketens en diverse hotelmerken spelen hier goed op in, zij doen hun uiterste best om deze reiziger van de toekomst te verwelkomen. Zo bieden ze snelladers aan bij het hotel, waardoor de elektrische autorijder binnen 20 minuten weer tot 80% opgeladen is en de reis voort kan zetten. Dat is handig voor de reiziger want die kan bij het hotel gebruik maken van de faciliteiten. Even genieten van een heerlijke cappuccino, een toiletaire stop en zelfs een voedzame en smaakvolle lunch zorgen voor de perfecte combinatie van het opladen van je elektrische auto en een moment van rust voor jezelf.

Onderweg naar de vakantiebestemming een tussenstop maken voor een overnachting bij een hotel met laadpaal? Ook daar spelen de hotels en vooral de hotelketens slim op in. Want als je een overnachting boekt bij een hotel onderweg, dan heb je geen snellader nodig. Er zijn dus steeds meer hotels met een laadpaal langs de bekende autoroutes in Frankrijk en Duitsland, waar je de elektrische auto op kunt laden terwijl je zelf even een aantal uurtjes uitrust. Verschillende hotelketens in Europa bieden je al de mogelijkheid om direct te boeken bij een hotel met een laadpaal, zoals bijvoorbeeld Mercure, NH, Best Western, Radisson, Novotel, Campanile, ibis, Holiday Inn, Fletcher en Van der Valk Hotels. Vooral in Frankrijk is het handig dat er steeds meer hotels zijn die de elektrische autorijder faciliteren in de reis. Het land is namelijk zo ontzettend groot en het aantal publieke laadpalen laat nog weleens te wensen over waardoor een hotel met laadpaal in Frankrijk uitkomst kan bieden. In Nederland lopen Fletcher Hotels en Van der Valk Hotels voorop in het aanbieden van oplaadpunten voor elektrische autorijders. Vooral Van der Valk Hotels heeft veel oplaadpunten voor elektrische auto's bij de diverse hotels.