Hoe bespaar ik jaarlijks op mijn energieverbruik?

Hoe bespaar ik jaarlijks op mijn energieverbruik?

Energie besparen in en om huis kan op veel verschillende manieren. Jaarlijks worden er grote hoeveelheden energie verbruikt. Dit is in principe logisch als er wordt gekeken naar hoeveel zaken in en om huis eigenlijk energie verbruiken. De hoeveelheid energie die wordt verbruikt kan echter wel een stuk lager worden door simpelweg te bezuinigen en besparen. Op deze manier zorg je voor jezelf ook dat je minder geld uitgeeft aan de energierekening. Je bespaart dus niet enkel op energie, maar ook op kosten.

Voorkom onnodig energieverbruik

Het voorkomen van onnodig energieverbruik kan best lastig zijn. Over het algemeen weten de meeste mensen wel welke zaken er allemaal energie verbruiken, maar slechts weinig mensen weten ook hoe snel deze zaken energie verbruiken. Denk bijvoorbeeld aan het licht in de achtertuin of gewoon in de woonkamer. Iedereen weet wel dat het aanzetten van het licht, energie verbruikt. Slechts weinig mensen weten dat het op lange termijn ook veel geld kan schelen als je het licht uitzet wanneer je deze maar 10 minuten niet nodig hebt. Probeer hier dan ook op te letten. Een andere tip is om bijvoorbeeld je telefoon direct uit de oplader te halen nadat deze is volgeladen. Ook de oplader zou uit het stopcontact gehaald moeten worden om zeker te weten dat deze geen energie meer verbruikt. Daarnaast is het ook een goede tip om af en toe de verwarming wat lager te zetten. Ook hier bespaar je namelijk mee op de energierekening. Probeer daarnaast ook apparatuur zoals je laptop uit te zetten in plaats van op sluimer of op de slaapstand.

Stap over voor lagere tarieven

Naast het zelf besparen is het ook belangrijk ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt voor de energie die je verbruikt. Stap daarom over op een energiecontract met lage energietarieven. Er zijn verschillende energieleveranciers en energietarieven en door deze met elkaar te vergelijken kun je erachter komen welke voor jou het goedkoopst is. Je kunt de goedkoopste energie bekijken via de diverse vergelijkingssites. Daarnaast kun je tevens het volledig overzicht van energieleveranciers bekijken via deze vergelijkingssites. Door op deze manier een ideetje op te wekken over welk contract het voordeligst is voor je, kun je zorgen dat je een stuk minder betaalt voor je energie. Stap dus nu over en begin met besparen.