Bekijk deze twee motorkleding essentials

Bekijk deze twee motorkleding essentials

Sommige merken hebben een zeer je uitgebreide aanbod aan motorkleding. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een systeemhelm en een motorjas. Er is nog veel meer op de markt verkrijgbaar. Deze artikelen zorgen voor je veiligheid als je op de motor rijdt. Je kunt kleding van gerenommeerde bedrijven kopen die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan prijsklassen. Daarnaast is deze kleding verkrijgbaar in verschillende stijlen. Zo kun je dus je eigen look creëren.

Hoe systeemhelmen bescherming en comfort bieden

De systeemhelm is een van de motorhelmen die een grote mate van bescherming en aanpassingsvermogen biedt. Deze helm combineert de beste aspecten van de verschillende opties voor hoofdbescherming in één. Het geeft je niet alleen de gemoedsrust die hoort bij het dragen van een integraalhelm, maar ook het vrije gevoel van een jethelm. De aanwezigheid van het mechanisme dat verantwoordelijk is voor de kinsteun zorgt voor optimaal gemak. De kinbeugel van deze helm kan zowel in open als gesloten stand worden gedragen. Je kunt het kinstuk sluiten door deze naar voren te trekken en naar beneden te duwen. Dit is een goede keuze als je op de snelweg rijdt en wind en kou buiten wilt houden. Als de kinsteun zich in deze positie bevindt, profiteer je optimaal van de bescherming en de geluidsreductie. Als je op een warme dag op een rustig tempo op een landweggetje rijdt kun je gewoon de kinsteun van de helm omhoog brengen om extra te genieten van het gevoel van motorrijden. Je geniet van het gevoel van de bries op je gezicht terwijl je tegelijkertijd een verkoelend effect krijgt.

Hoe jassen veiligheid en aanpassingsvermogen brengen

Het dragen van motorkleding wordt sterk aanbevolen tijdens het rijden op de weg. De motorjassen die op de markt verkrijgbaar zijn, kunnen voor uiteenlopende doeleinden worden gebruikt. Of je nu wilt rijden als een MotoGP-rijder of liever een rustige rit door de stad maakt, je kunt alles vinden wat je maar wilt. Ongeacht het seizoen of je voorkeur, je kunt jassen vinden die bij je behoeften en budget passen. Je kunt bijvoorbeeld een waterdichte jas kopen met een thermisch membraan dat kan worden verwijderd. Je kunt deze laag in de zomer eenvoudig verwijderen en tijdens de koude maanden weer terugplaatsen. Ideaal dus!